Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeima noraida deputātu ieceri likt valdībai izstrādāt kārtību par bērnu un jauniešu sporta nodarbību atjaunošanu

Saeima šodien noraidīja vairāku deputātu izstrādātos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas noteiktu valdībai pienākumu izstrādāt kārtību, kādā atjaunojamas bērnu un jauniešu sporta nodarbības ārtelpās un iekštelpās.

Grozījumus izstrādāja deputāti Ļubova Švecova, Edgars Tavars (ZZS), Jūlija Stepaņenko, Karina Sprūde, Evija Papule, Vjačeslavs Dombrovskis, Aldis Gobzems, Andris Kazinovskis, Armands Krauze (ZZS) un Viktors Valainis (ZZS). Deputāti rosināja šo ieceri nodot skatīšanai Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, tomēr parlaments grozījumus noraidīja.

Grozījumi paredzēja noteikts, ka Ministru kabinetam vienas darba dienas laikā pēc šī likumprojekta stāšanās spēkā jānosaka kārtība, kādā atjaunojamas bērnu un jauniešu sporta nodarbības ārtelpās un iekštelpās, ievērojot katra sporta veida īpatnību.

Jau ziņots, otrdien Saeimas Sporta apakškomisijā bērnu un jauniešu basketbola kluba Basketbola klase vadītājs Kristaps Kozlovskis norādīja, ka Covid-19 ierobežojumu dēļ novērojams ļoti liels kritums bērnu un jauniešu sportā.

Pēc viņa paustā, privātajos klubos "pazuduši" 80 līdz 90% jauniešu, kamēr pašvaldībās - 70%. "Bērni nepiedalās nekādos treniņprocesos, ne attālināti, ne klātienē, ne ārtelpās. Kas notiks pēc pāris gadiem, kad jauniešiem U-17, U-18 izlasēs būs jāpārstāv savu valsti? Tas rada milzīgas bažas," teica Kozlovskis, piebilstot, ka tā mēs zaudējam talantīgākos bērnus.

Tāpat viņš pauda neizpratni, kāpēc bērnu un jauniešu sportā nav ieviests reģionālais princips, līdzīgi kā sākumskolu klasēs.

Veselības ministrijas (VM) pārstāve Santa Līviņa toreiz skaidroja, ka Latvijā ir ļoti augsta saslimstība ar Covid-19 un epidemioloģiskais risks ir ļoti augsts. Viņa atgādināja, ka valdība ir pieņēmusi "luksofora  principu", kas paredz, ka pie kumulatīvās saslimšanas 200 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem iespējams runāt par kādiem atvieglojumiem.

Līviņa uzsvēra, ka ceļš uz šo skaitli vēl ir ļoti tāls, tomēr, situācijai uzlabojoties, drošības pasākumi tiks mainīti. Vienlaikus viņa teica, ka nupat atsevišķas normas ir "minimāli palaistas vaļā", tāpēc šobrīd dažas nedēļas eksperti vēros, vai nepasliktinās epidemioloģiskā situācija.

No viņas teiktā izriet, ka, mazinoties saslimstībai, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, primāri [VM] atbalstīs aktivitātes ārā. Sākotnēji tās būs sacensības ārā bez skatītājiem. Tad domās par iekštelpām un to, kad atsākt individuālās nodarbības.

Šobrīd VM neredz, ka tūlīt iespējams kaut ko atvieglot, bet situācijai uzlabojoties gan.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas