Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeima noraida ieceri līdz 2022.gadam piemērot samazināto PVN likmi elektroenerģijai un gāzei

Saeima šodien noraidīja opozīcijas ieceri līdz 2022.gada vidum elektroenerģijai un dabasgāzei piemērot samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi 5% apmērā pašreizējās 21% likmes vietā.

Grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā iesniedza partijas Republika biedri, deputāti Vjačeslavs Dombrovskis, Kaspars Ģirģens, Evija Papule, Ēriks Pucens un partijas Par cilvēcīgu Latviju biedre, deputāte Ramona Petraviča.

Opozīcijas deputāti priekšlikumu pamatoja ar pašlaik visā Eiropā vērojamo energoresuru cenu kāpumu, kas arī Latvijā izraisījis rēķinu par elektrību un gāzi pieaugumu. Politiķi rosināja noteikt, ka no 15.oktobra līdz 2022.gada 1.jūnijam samazināto 5% PVN likmi piemēro elektroenerģijai, tās pārvades un sadales pakalpojumiem un obligātā iepirkuma komponentēm. Tāpat viņi piedāvāja 5% PVN likmi piemērot dabasgāzei, tās pārvades un sadales pakalpojumiem.

Kā ziņots, lai kompensētu straujo elektroenerģijas cenu kāpumu, Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi piedāvājumu par 10 eiro palielināt atbalsta apjomu visām aizsargātā lietotāja grupām, tostarp daudzbērnu ģimenēm un mazturīgām mājsaimniecībām, aģentūru LETA informēja ministrijā. Atbalsta palielinājumam no budžeta līdzekļiem papildu nepieciešami 17,5 miljoni eiro gadā. Par to vēl būs jālemj valdībai.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) bija sasaucis Valsts enerģētiskās krīzes centra sēdi, kurā nozares atbildīgo iestāžu pārstāvji informēja, ka gan elektroenerģijas, gan dabasgāzes, gan siltumenerģijas ražošanā izmantotie izejmateriāli Latvijā ir pietiekamā daudzumā, taču vērojamas cenu izmaiņas - straujākas izmaiņas ir elektroenerģijai un dabasgāzei, mazāk straujas - šķeldai un citiem resursiem, kas tiek izmantoti siltumenerģijas ražošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas