Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saeima pārapstiprina valdības izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 ierobežošanai

Saeima šodien pārapstiprināja valstī uz trim mēnešiem valdības izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības mazināšanai.

LETA vēstīja, ka ārkārtējās situācijas rīkojums jau stājās spēkā 11.oktobrī atbilstoši Ministru kabinetā lemtajam. Savukārt Saeima bija jālemj, vai šo rīkojumu pārapstiprināt vai noraidīt. Līdz šim visus valdības pieņemtos lēmumus par ārkārtējo situāciju Covid-19 pandēmijas laikā Saeima ir pārapstiprinājusi.

Kā ziņots, ārkārtējās situācijas laikā noteikts, ka personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, ir atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus. Tāpat nolemts ierobežot arī vakcinētas personas - piemēram, pasākumos "zaļajā" jeb drošajā zonā tiks noteiktas papildu epidemioloģiskās drošības prasības, proti, jāvalkā maskas, jāievēro distance, tāpat ieviest arī konkrēti dalībnieku ierobežojumi noteiktos pasākumos.

Tirdzniecības vietas, kuras var apmeklēt arī personas bez Covid-19 sertifikāta, ir pārtikas veikali, aptiekas, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali, telekomunikāciju veikali un degvielas uzpildes stacijas. Šajās vietās uz vienu apmeklētāju jānodrošina 25 kvadrātmetru platība.

Savukārt, strādājot drošajā režīmā, uz vienu apmeklētāju jānodrošina 15 kvadrātmetri.

Brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros var strādāt tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali un telekomunikāciju veikali. Tāpat pieejami ir tādi pakalpojumu sniedzēji kā kurpnieks un ķīmiskās tīrītavas.

Vienlaikus turpmāk visus, kam tas iespējams - gan publiskajā, gan privātajā sektorā -, aicina strādāt attālināti.

Tāpat zināmi ierobežojumi ieviesti arī izglītības jomā. Lai gan arī pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas skolēni turpinās mācīties klātiene, lietojot sejas aizsargmaskas, būtiski samazināts interešu izglītības nodarbību apjoms. Skolotājiem un skolēniem, neatkarīgi no izglītības pakāpes, visās telpās jālieto sejas aizsargmaskas. Skolēnu testēšana notiks vismaz reizi nedēļā. Ārkārtējās situācijas laikā netiks organizētas nodarbības ārpus skolas, piemēram, ekskursijas, muzeju apmeklējumi.

Ierobežojumi gaidāmi noteikti arī kultūras un izklaides sfērā - ārkārtējās situācijas laikā kultūras pasākumi drīkst norisināties ar mazāku skaitu apmeklētāju. Saskaņā arī Krīzes vadības padomes vienošanos kultūras pasākumi drīkst noritēt "zaļajā" režīmā ar obligātu masku lietošanu un ierobežotu apmeklētāju skaitu jeb 60% no kapacitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas