Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saeima Ukrainas politisko varu aicina pārskatīt vārda brīvību ierobežojošos likumus

Saistībā ar situāciju Ukrainā Saeima aicina konfliktā iesaistītās puses izbeigt vardarbību, izvairīties no provocējošas rīcības un miermīlīgā ceļā risināt politisko krīzi, panākot visām pusēm pieņemamu situācijas atrisinājumu. Tas teikts ceturtdien, 23.janvārī, Saeimas pieņemtajā lēmumā Par situāciju Ukrainā.

Latvijas parlaments aicina Ukrainas politisko varu rīkoties atbildīgi, izvairīties no konfliktu padziļinošu pasākumu veikšanas un pārskatīt pieņemtos pulcēšanās tiesības un vārda brīvību ierobežojošos likumus. Tāpat Saeima aicina Ukrainas tiesībaizsardzības institūcijas veikt rūpīgu izmeklēšanu un saukt pie atbildības cilvēkus, kuri ir atbildīgi par vairāku protesta akcijas dalībnieku nogalināšanu un uzbrukumiem žurnālistiem.

Saeimas lēmumā arī teikts, ka Latvijas parlaments seko līdzi notikumu attīstībai Ukrainā un stingri nosoda konfliktā iesaistīto pušu vardarbīgo rīcību, kas noved pie situācijas saasināšanās un asinsizliešanas. Vienlaikus Saeima uzsver, ka pārmērīga fiziska spēka lietošana ir novedusi pie vardarbības eskalācijas Kijevā, kuras rezultāts ir ne tikai lielais ievainoto cilvēku skaits, bet arī bojāgājušie, un pauž nožēlu par konfliktā iesaistīto pušu nespēju risināt konfliktu sarunu ceļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas