Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saeimas komisija par iespēju atstādināt NEPLP locekļus spriedīs maija beigās

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija plāno maija beigās diskutēt par iespēju no amata atstādināt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļus, žurnālistiem sacīja komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Kaimiņš pēc koalīcijas partiju iknedēļas sanāksmes žurnālistiem pauda, ka šāda sanāksme varētu notikt maija beigās.

Pašlaik notiekot informācijas apkopošana, lai būtu tiesiska argumentācija un izvērtējums par NEPLP darbu, norādīja Kaimiņš.

Jau ziņots, ka pavasarī konkursa rezultātā NEPLP nolēma par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju apstiprināt farmācijas kompānijas Olainfarm mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, bet par LTV valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos - XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem nebija iepriekšējas darba pieredzes medijos. Pēc tam daļā sabiedrības izskanēja iebildumi lielākoties pret Giela kandidatūru. Vēlāk gan viņš, gan Juhņēviča paziņoja, ka atsakās no amatiem LTV valdē.

Savukārt nesen TV3 raidījums Nekā personīga ziņoja, ka pērn nodibinātā biedrība Latvijas nacionālo vērtību fonds, kuras valdē ir NEPLP locekļi Patriks Grīva un Ivars Āboliņš, kā arī Grīvas partneris citos projektos Egils Cīrulis, saņēmusi teju 60 000 eiro no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Ogres pašvaldības par vairāku diskusiju rīkošanu.

Tāpat NEPLP sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību pret mediju koncernu All Media Latvia, vērtējot iespēju sodīt uzņēmumu par to, kā TV3 ziņu raidījumā interpretēta Valsts kontroles paustā kritika pašas NEPLP darbam.

Top komentāri

Lai Dievs dotu,
L
ka šos baigos mūļus vairs nebūs jāredz, jo viņi ir līdz nāvei pieriebuši! Īpaši jau tas melnās atraitnes indes pilnais sejs...
Gudrais
G
JAU PATS ŠIS BURTU SALIKUMS NEPLP IRACINA CILVĒKUS ! IZDOMĀJIET JAUNU !
Gudrais
G
RIEBEKĻI !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas