Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Saeimas Nacionālās drošības komisija spriež par pielaidi Brokai

Saeimas Nacionālās drošības komisija trešdien spriedusi par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL!-TB/LNNK), vēsta LTV raidījums Panorāma.

"Mūsu galvenais uzdevums bija pārliecināties, ka nenotiek kaut kāda vilcināšanās politisku iemeslu dēļ. Mēs šādu apstiprinājumu arī guvām, jo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs šādas šaubas izgaisināja un teica, ka vienkārši ir diezgan liels apjoms informācijas, kas ir jāpārbauda," raidījumam skaidroja Saeimas Nacionālās drošības komisijasloceklis Kārlis Seržants (Zaļo un zemnieku savienība)

Arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (Reformu partija) Panorāmai apstiprināja, ka SAB pielaides piešķiršanu vai nepiešķiršanu tieslietu ministrei vērtēs līdz 6.jūnijam. Turklāt viņš bilda, ka vērtējamo materiālo apjoms esot ievērojams.

Jau ziņots, ka šobrīd SAB veic divu valdības ministru atbilstības likuma "Par valsts noslēpumu'' prasībām pārbaudi. Viena ir padziļinātās pārbaudes lieta, bet otra ir personas pārbaudes lieta sakarā ar valdības ministra maiņu. Lai arī ministrus vārdā SAB nesauc, zināms, ka padziļinātā pārbaude tiek veikta par Broku, bet ierastā pārbaudes procedūra turpinās par jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Romānu Naudiņu (VL!-TB/LNNK)

Pirms neilga laika SAB piešķīra nepieciešamo pielaidi valsts noslēpumam zemkopības ministram Jānim Dūklavam (Zaļo un zemnieku savienība), par kuru SAB arī veica padziļinātu pārbaudi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas