Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Saeimas reprezentācijas nami Jūrmalā par 126 tūkstošiem latu gadā šobrīd stāv tukši

Divu Saeimai piederošo namu uzturēšana Jūrmalā un apkalpojošo darbinieku algošana gadā izmaksā no parlamenta budžeta apmēram 126 tūkstošus latus, ziņo LTV raidījums De facto.

Abos namos šobrīd gan neviens nedzīvo. Viens tiek dažreiz izmantots ārvalstu delegāciju izmitināšanai, bet otrā namā, kas atrodas Jūras ielā 9/11 un saukts arī par "Astoņiem luksiem", pa vasarām dzīvo paši deputāti.
Saeimas deputāti iespēju dzīvot "Astoņos luksos" pārsvarā izmanto vasarās. Par uzturēšanos jāmaksā 100 lati mēnesī, kas nozīmē, ka vasarā deputāti tiek viesnīcas pašā jūras krastā par apmēram 3 – 3,5 latiem dienā.

9.Saeimas laikā šajā namā uzturējušies: S.Āboltiņa, A.Barča, B.Cilēvičs, J.Dalbiņš, I.Eglītis, N.Kabanovs, O.Kastēns, J.Klaužs, A.Klementjevs, K.Leiškalns, V.Muižniece, V.Orlovs, K.Pētersone, Dz.Rasnačs, J.Reirs, B.Rivža, K.Šadurskis, V.Ščerbatihs, J.Šmits, V.Stepaņenko, J.Sokolovskis, A.Ziedone-Kantāne, Ē.Zommere.

"Astoņos luksos" dažkārt notiek arī Saeimas komisiju izbraukuma sēdes, konferences un tās plašais dārzs tiek izmantots lielām pieņemšanām.

Otra Saeimai piederošā māja atrodas Jūra ielās otrā pusē. Šis nams piederējis vēl pirmskara Saeimai un pirms 7 gadiem ticis renovēts. Šajā namā Saeima parasti izmitina savus viesus – parlamentāriešu delegācijas no citām valstīm, apmēram vienu – trīs reizes mēnesī. Saeimas kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis norāda, ka sanākot lētāk viesus izmitināt šajā ēkā nekā maksāt par viesnīcu.

Abu ēku uzturēšana šogad izmaksās apmēram 75 tūkstošus latu. Te tiek nodarbināti arī 6 administratori, 2 sētnieki, 4 apkopējas un namu pārvaldnieks, kas kopā gadā izmaksā vēl 51 tūkstoti latu. Tātad kopā abi reprezentācijas nami no Saeimas budžeta iztērē 126 tūkstošus latu gadā.

Jaunās Saeimas saimnieciskā komisija šobrīd ķērusies pie šo namu uzturēšanas lietderības izvērtēšanas. Saeimas Saimnieciskās komisijas priekšsēdētāja Ilze Vinķele (Vienotība) norāda, ka "Astoņu luksu" pārdošana gan varētu būt problemātiska, jo zeme zem šā nama pieder 8 dažādiem privātīpašniekiem, kas savā starpā nespēj vienoties. Skaidrs arī, ka pārdot šo namu par labu cenu var kavēt pašreizējais panīkums nekustamo īpašumu tirgū. I. Vinķele uzskata, ka nama uzturēšanas izmaksas gan varētu samazināt, liekot deputātiem par uzturēšanos tajā maksāt vairāk nekā pašreizējos 100 latus mēnesī.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzskata, ka tā nav Saeimas funkcija nodrošināt savus deputātus ar vasarnīcu, vēl jo vairāk, ja ir tikai 8 numuri. Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis (Vienotība) gan norāda, ka tukšu namu uzturēšana esot lētāka, jo mazākas uzturēšanas izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas