Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +15 °C
Smidzinošs lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Saeimas vairākums plāno atbalstīt Maizīša pārvēlēšanu SAB direktora amatā

Saeimas vairākums plāno atbalstīt Jāņa Maizīša pārvēlēšanu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatā, noskaidroja aģentūra LETA.

Vienotība un Zaļo un zemnieku savienība jau iepriekš pauda atbalstu Maizīša pārvēlēšanai, savukārt Nacionālā apvienība  pirmdien norādīja, ka deputātiem vēl jālemj par šo jautājumu.

NA šodien frakcijas sēdē izskatīja šo jautājumu. "Esam vīlušies, ka nav izvēles iespējas. Deputātiem jāizvēlas tikai starp Jāni Maizīti un nezināmu alternatīvu, kas sekotu viņa noraidīšanas gadījumā," aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka NA respektēs Nacionālās drošības padomes un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vienprātīgo vērtējumu un absolūts vairākums NA balsos par Maizīša pārvēlēšanu.

Arī opozīcijas frakcijas varētu atbalstīt Maizīti - Latvijas Reģionu apvienība jau iepriekš pauda atbalstu viņa kandidatūrai, savukārt Saskaņa savu lēmumu neatklāj. Neoficiālā informācija liecina, ka Saskaņa atbalstīs Maizīša apstiprināšanu amatā.

Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza Nacionālā drošības padome, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima. Parlamenta balsojumus par šo jautājumu paredzēts rīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas