Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Saindējoties ar dūmiem, brīvdienās ugunsgrēkos divi cietušie

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sestdien plkst. 19:21 VUGD saņēma izsaukumu uz Kļavu ielu Jūrmalā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka četrstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija dedzis televizors. Ugunsgrēkā ar degšanas produktiem saindējās apmēram 37 gadus veca sieviete, kura tika nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms ugunsdzēsēju ierašanās. 

Plkst. 21:26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Maskavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapdzīvotā vienstāvu ēkā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka neapsaimniekotā ēkā deg atkritumi 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 16 gadus vecs jaunietis, kurš bija saindējies ar dūmiem un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 22:09 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Svētdien plkst. 15:46 tika saņemts izsaukums uz Celtnieku ielu Liepājā, kur dega divstāvu neapsaimniekota ēka. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, konstatēts, ka ēka deg 150 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbu laikā ēkā notika starpstāvu pārseguma daļējs nogruvums. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 18:54. 

Savukārt pirmdienas rītā plkst. 4:16 VUGD saņēma izsaukumu uz Jaunciema 2.šķērslīniju Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, koka dzīvojamā māja dega ar atklātu liesmu 65 kvadrātmetru platībā un tai bija iebrucis jumts. Plkst. 8:03 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.  

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, skaidas, sadzīves mantas, salmu ruļļi, zaru kaudzes, būvgruži, elektroinstalācijas vadi, elektrības sadales skapis, divas veļasmašīnas, apgaismes stabs, astoņas vieglās automašīnas, ēkas siena, garāža, divas dārza mājas, pirts, šķūnis, noliktavas ēka, kūts, ražošanas ēka, dzīvojamā māja, sodrēji trīs ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. 

Līdztekus brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – sestdien Rīgā atbrīvota žogā iestrēgusi kaija, bet Daugavpilī no žoga atbrīvota tajā iestrēgusi stirna un Garkalnes novadā no koka nocelts kaķis, savukārt svētdien no trīsstāvu ēkas jumta Rīgā nocelts kaķis.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 113 izsaukumus, no kuriem 66 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 28 uz glābšanas darbiem, bet 19 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas