Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saistībā ar negaisu VUGD saņemti vairāk nekā 50 izsaukumu

Aizvadītajā diennaktī saistībā ar negaisu un lielo vēju ugunsdzēsēji glābēji devušies uz vairāk nekā 50 izsaukumiem, portālu Diena.lv informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lielākā daļa izsaukumu bija par to, ka viens vai vairāki koki nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, bet bija arī pāris izsaukumi par to, ka koki nolūzuši uz dzīvojamās mājas jumtiem un automašīnām. Visvairāk izsaukumi tika saņemti Tukumā un Tukuma novadā, kur ugunsdzēsēji glābēji devās uz 19 izsaukumiem, lai likvidētu negaisa un lielā vēja radītos postījumus.

Naktī Jaunpiebalgas novadā koks bija uzkritis uz dzīvojamā vagoniņa, iespiežot tajā cilvēkus. Pirms VUGD ierašanās no šī treilera saviem spēkiem bija izkļuvis laukā viens cilvēks, bet otru, izmantojot hidrauliskos instrumentus un augstspiediena spilvenu, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja. Abi cilvēki tika nodoti  Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Kā arī visticamāk tieši zibens izlādes rezultātā vakardien izcēlās seši ugunsgrēki Vidzemes pusē – Saulkrastu novadā dzīvojamā mājā dega elektrības vadi 0,03 kvadrātmetru platībā, Rūjienas novadā elektrības transformators 0,1 kvadrātmetra platībā, Raunas novadā saimniecības ēka 450 kvadrātmetru platībā, Alūksnes novadā koka dobums 2 kvadrātmetru platībā, Burtnieku novadā elektrības vadi 0,01 kvadrātmetra platībā un Pārgaujas novadā elektrolīnijas balsts 0,5 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka, ja pērkona negaiss vai spēcīgais vējš rada postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Tāpat vakar Valmierā ugunsdzēsēji glābēji no Gaujas izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 128 izsaukumus, no kuriem 33 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 72 uz glābšanas darbiem un 23 maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas