Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sākoties jaunajam mācību gadam, policija pastiprināti kontrolēs satiksmes drošību

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu likumsargi visā Latvijas teritorijā pastiprināti kontrolēs un uzraudzīs satiksmes drošību, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Likumsargi visā Latvijas teritorijā pastiprināti kontrolēs un uzraudzīs drošības jostu lietošanu un pareizu bērnu pārvadāšanu transportlīdzekļos.

Valsts policijas patruļas septembra sākumā uzturēsies mācību iestāžu tuvumā, tāpēc īpaša uzmanība tiks pievērsta arī atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Likumsargi atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums pie mācību iestādēm ir 30 kilometri stundā.

Tāpat policija atgādina, ka saistībā ar jaunajam mācību gadam veltītajiem pasākumiem, vadītājiem var nākties rēķināties ar iespējamiem sastrēgumiem un lēnāku satiksmi pilsētās, īpaši izglītības iestāžu tuvumā. Tādēļ policija aicina transportlīdzekļu vadītājus būt saprotošiem, uzmanīgiem, kā arī īpaši atbildīgiem pret satiksmes drošību ne tikai pirmajā skolas dienā, bet arī ikdienā - visa mācību gada garumā.

Policija arī aicina vecākus ar bērniem jau pirms skolas sākuma izstaigāt ikdienas veicamo maršrutu un atgādināt par ceļu satiksmes noteikumiem, piemēram, ka iela jāšķērso pa gājēju pāreju vai pie zaļā gājēju luksofora gaismas signāla, iepriekš pārliecinoties, ka apkārtējie transportlīdzekļi ir apstājušies. Tuvojoties rudenim ir svarīgi parūpēties par savu atvašu redzamību uz ceļa - gaismu atstarojošu elementu esamība skolēna apģērbā vai skolas somā ir īpaši būtiska.

Līdz ar 1.septembri palielināsies arī dažādu publisku pasākumu skaits, tāpēc VP atgādina vecākiem, ka pēc plkst.22, bērns, kurš vēl nav sasniedzis 16 gadu vecumu, nedrīkst atrasties sabiedriskā vietā bez pieaugušā uzraudzības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas