Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Samazinājies ārzemnieku pieprasījums pēc savrupmājām cenu kategorijā līdz 200 000 eiro

Termiņuzturēšanās atļauju saņemšanas nosacījumu izmaiņas kopš 2014.gada rudens samazināja ārzemju pircēju pieprasījumu pēc savrupmājām cenu kategorijā līdz 200 000 eiro, liecina nekustamā īpašuma uzņēmuma Latio sagatavotais mājokļu tirgus pārskats.

Vietējo pircēju pieprasījumu ietekmēja banku asā reakcija un rīcība pēc valdības lēmuma no 2015.gada ieviest tā saucamo "nolikto atslēgu'' principu.

Pircēji, kas interesējas par savrupmājām cenu kategorijā no 200 000 līdz 300 000 eiro, nogaida, cerot uz cenu samazinājumu.

Gada sākumā lielākais darījumu īpatsvars bija privātās apbūves zemesgabaliem, kuru kvadrātmetra cena nepārsniedz 15 eiro.

Gada otrajā pusē vērojama pretēja tendence - kopējam darījumu skaitam saglabājoties iepriekšējā līmenī, pieauga darījumu ar dārgāku zemi īpatsvars, teikts pārskatā.

Vietējie pircēji Rīgā un tās tuvumā galvenokārt meklē jaunas savrupmājas par cenu no 100 000 līdz 150 000 eiro. Priekšroka tiek dota mūra mājām, tomēr atbilstošs piedāvājums šajā cenu kategorijā ir ierobežots. Vēlamā zemesgabala platība savrupmājām - no 1000 līdz 1500 kvadrātmetri, dvīņu mājām - līdz 600 kvadrātmetriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas