Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saspīlējums starp RAKUS valdi un LOC ārstiem nav ietekmējis plānoto operāciju veikšanu

Saspīlējums starp Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdi un stacionāra Latvijas Onkoloģijas centrs ārstiem nav ietekmējis visu plānoto operāciju, dažādu medicīnisko manipulāciju veikšanu un ambulatoro ārstu konsultāciju sniegšanu, aģentūru LETA informēja RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece.

Kopumā janvārī LOC Onkoķirurģijas klīnikas Galvas un kakla ķirurģijas nodaļā veiktas visas decembrī plānotās 92 operācijas un medicīniskās manipulācijas. Savukārt pirmajās divās nedēļās tika veiktas piecas komplicētākas un apjomīgākas operācijas pacientiem ar 3. un 4. stadijas ļaundabīgiem mutes pamatnes un mēles audzējiem. Šiem pacientiem bija nepieciešama arī rekonstrukcija ar mikrovaskulāriem lēveriem, tādēļ operatīvajā ārstēšanas procesā iesaistījās mikroķirurgs Jānis Zariņš ar komandu. Vienas operācijas ilgums ir vidēji astoņas līdz desmit stundas.

Galvas un kakla ķirurģijas nodaļas vadītājs Renārs Deksnis norādīja, ka iepriekš piecas šādas operācijas tika veiktas mēneša laikā, taču janvārī to izdevās paveikt divu nedēļu laikā. Pirmajā nedēļā tika izoperēti trīs pacienti, bet otrajā - divi. Savukārt pārējiem pacientiem tika paņemtas gan biopsijas, gan veiktas ekscīzijas jeb kādas audu daļas izgriešana, visu kakla limfmezglu izņemšana un balsenes audzēja laringoektomija jeb izņemšana.

Tāpat tiek veikta arī balss protēžu nomaiņa, slimnīcai pilnā apmērā nodrošinot otolaringoloģijas pakalpojumu nepārtrauktību, informēja Deksnis.

Reizi nedēļā, tāpat kā ir bijis līdz šim, tiek organizēts LOR-onkologu konsīlijs. Konsīlija laikā multidisciplinārā ārstu komandā tiek lemts par tālāko ārstēšanas taktiku katram no pacientiem. Kopumā janvārī notika četri konsīliji, kuros kopskaitā tika izskatīti 42 pacientu gadījumi.

Tāpat tiek nodrošināta pārstāvniecība arī dermato-onkoloģiskajā konsīlijā, kas notiek divas reizes mēnesī.

Arī zaļā un dzeltenā koridora ārstu konsultācijas onkoloģijas pacientiem tiek nodrošinātas savlaicīgi un tām paredzētajā laikā, lai pēc iespējas ātrāk uzsāktu ārstēšanās procesu.

Kā ziņots, vairāk nekā 20 LOC ārsti brīdinājuši slimnīcas vadību pa iespējamu kolektīvo atlūgumu. Aizvadītā gada izskaņā no darba LOC aizgājuši divi ārsti, kas nav spējuši vienoties ar slimnīcas vadību. Pārējie kolēģi pauduši viņiem atbalstu un izteikuši savas prasības uzņēmuma vadībai. Ārsti uzskata, ka viņu darbs neesot novērtēts un LOC trūkstot mūsdienīga aprīkojuma.

Kā iepriekš medijus informēja Ābols, lai risinātu saspīlējumu starp RAKUS vadību un LOC mediķiem, ir sāktas savstarpējās sarunas. Patlaban par pirmo risināmo jautājumu izvirzīts komunikācijas un konstruktīvas uzticībā balstītas sadarbības veidošana starp RAKUS vadību un LOC mediķiem, jo bez tās abu pārējo komplekso jautājumu virzība nav iespējama, skaidroja Ābols.

Lai nodrošinātu slimnīcas valdes pilnvērtīgu darbību un stiprinātu sadarbību starp RAKUS un LOC mediķiem, par slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju uz laiku iecelts Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas