Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Sastrēgumi saruktu, ja ļautu labo pagriezienu pie sarkanā signāla

Saskaņas centra (SC) Saeimas frakcija aicina diskutēt par iespēju veikt grozījumus satiksmes organizācijā krustojumos, ļaujot izdarīt labo pagriezienu, ja luksoforā deg sarkanais gaismas signāls. Frakcija uzskata, ka tas palīdzētu samazināt sastrēgumus Rīgā.

"Daudzās Eiropas valstīs, to skaitā arī kaimiņvalstī Lietuvā, pastāv noteikums, saskaņā ar kuru krustojumā ir atļauts nogriezties pa labi, ja luksoforā deg sarkanais gaismas signāls. Tas nozīmē, ka automašīna, atrodoties malējā labajā rindā, palaižot garām visus gājējus un automašīnas, kas veic kustību pie zaļā luksofora signāla, drīkst veikt labo pagriezienu, negaidot zaļo gaismas signālu. Par to, ka tāda iespēja eksistē, signalizē luksofora papildu sekcija, kur attēlota pagrieziena bultiņa," skaidroja SC deputāts Vitālijs Orlovs.

Viņaprāt, atļauja veikt labo pagriezienu, ja deg luksofora sarkanais signāls, ir līdzeklis, kā palielināt krustojumu caurlaides spēju, tādējādi samazinot sastrēgumus.

"Mašīnu pilsētas ielās kļūst arvien vairāk, tāpēc rodas nepieciešamība veikt konkrētus pasākumus. Protams, jaunu autoceļu un tiltu būvniecība ir nepieciešama, tomēr tie būs ilgtermiņa un ļoti dārgi projekti, kas pašreizējā momentā situāciju nespēs uzlabot. Jāmeklē mazāk dārgi un operatīvi risinājumi. Ideja par labā pagrieziena veikšanu, ja deg sarkanais signāls, nav jauna — ar šādu ierosinājumu pie mums jau griezušies daudzi autovadītāji, to parāda arī citu valstu pieredze," komentēja deputāts.

SC frakcija pagaidām tikai aicina sākt diskusiju šajā jautājumā. "Mēs ļoti labi saprotam, ka pirms šādu grozījumu veikšanas nepieciešams uzklausīt profesionāļu un satiksmes dalībnieku viedokli. Nepieciešams izvērtēt visus jaunieveduma plusus un mīnusus. Tāpēc mēs piedāvājam šādas iniciatīvas vispārēju apspriešanu," uzsvēra frakcijas SC priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas