Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Satiksmes ministrs pozitīvi vērtē Zaķusalas TV torņa attīstības ieceri

Ceturtdien, 15.augustā, satiksmes ministrs Anrijs Matīss un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs viesojās Rīgas radio un televīzijas tornī Zaķusalā, portālu Diena.lv informēja VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā.

Vizītes laikā amatpersonas apmeklēja operatīvās vadības centru, novērtēja TV torņa šī brīža stāvokli, kā arī iepazinās ar tā rekonstrukcijas un attīstības iecerēm. Gan satiksmes ministrs, gan Rīgas domes priekšsēdētājs pozitīvi novērtēja TV torņa attīstības vīziju, nododot tā tālāku izstrādi Satiksmes ministrijas un Rīgas domes sadarbības pastāvīgās darba grupas pārziņā.

Rīgas radio un televīzijas torņa apmeklējuma laikā amatpersonas iepazinās ar TV torņa darbību, apskatot gan operatīvās vadības centru, gan televīzijas un radio apraides tehnoloģijas. Eiropā augstākais TV tornis veic ne tikai tehniskās funkcijas, bet ir arī nozīmīgs pilsētvides objekts, kuram ir liels attīstības potenciāls tūristu un apmeklētāju piesaistē. Tāpēc Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs ir izstrādājis Zaķusalas TV torņa un apkārtnes rekonstrukcijas vīziju. Lai notiktu veiksmīga attīstības ieceres realizācija, A. Matīss un N. Ušakovs vienojās uzdot Satiksmes ministrijas un Rīgas domes sadarbības pastāvīgajai darba grupai sadarbībā ar LVRTC izstrādāt tālākos projekta attīstības un realizācijas scenārijus.

"Televīzijas tornis jau izsenis ir viens no atpazīstamākajiem Rīgas pilsētas simboliem. Diemžēl kopš padomju gadiem tornis nav piedzīvojis ievērojamus uzlabojumus, tāpēc uzskatu, ka nepieciešams veikt torņa rekonstrukciju, lai nodrošinātu stabilu tā pamatfunkciju veikšanu, TV un radio apraidi, kā arī datu centra pakalpojumu sniegšanu. Tāpat pēc atjaunošanas šis pilsētas simbols kļūtu par modernu pilsētvides elementu, kas gūtu popularitāti Rīgas iedzīvotāju un tūristu vidū," stāsta satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Kā skaidro LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, kurš iepazīstināja klātesošos ar TV torni un tā izaugsmes iespējām, galvenā prioritāte ir attīstīt Rīgas radio un televīzijas torni tā, lai tas būtu moderns, drošs un pieejams tūrisma objekts. "Tornis godam veic savus tehiskos pienākumus, nodrošinot elektronisko sakaru pakalpojumus, taču šai vietai ir pietiekami liels potenciāls, lai tā būtu ne tikai ierasta pilsētas panorāmas sastāvdaļa, bet arī visā Baltijā populārs tūrisma objekts un atpazīstams pilsētvides elements. Arī ceļot torni, tam tika noteiktas trīs galvenās vērtības - atrašanās vieta, tehnoloģiskais aspekts un tūrisma attīstība," norāda J. Bokta.

"Zaķusalas TV tornis var kļūt par vienu no pievilcīgākajiem tūrisma objektiem Rīgā. Pēdējos gados esam sakopuši un attīstījuši vairākus objektus, kas atrodas pie Daugavas - gan Ķīpsalas pludmali un jahtu ostu, gan Lucavsalas atpūtas zonu, Daugavas promenādes pie Spīķeriem un Ķengaragā. Infrastruktūras sakārtošana pie televīzijas torņa dos iespēju vēl daudzpusīgāk izmantot šo zonu gan rīdziniekiem, gan arī tūristiem, kam, nenoliedzami, būs ļoti interesanti paskatīties uz Rīgu no augstākā skatu punkta," norāda N.Ušakovs.

Rīgas radio un televīzijas tornis ir 368 m augsts un augstākais tornis Eiropas Savienībā. Skatu laukums, kas atrodas 97 m virs Zaķusalas, ir augstākais publiski pieejamais skatu punkts Rīgā, un no tā var labi pārredzēt Vecrīgu, Rīgas centru un Pārdaugavu. Labos laika apstākļos ir iespējams redzēt Rīgas HES Salaspilī un Siguldas augstākos punktus, kā arī Rīgas jūras līci un kuģus tajā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas