Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Saziedoti līdzekļi lācenes Ilzītes mājas celtniecībai

Saziedota plānotā minimālā naudas summa, kas bija nepieciešama lācenes Ilzītes mājas celtniecībai, portālu Diena.lv informēja Gaujas nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja Baiba Pavloviča.

"Pateicoties Latvijas iedzīvotāju, Meža attīstības fonda, Borisa un Ināras Teterevu fonda ievērojamajam devumam jau ir uzsākti priekšdarbi, lai lācenei Ilzītei sāktu būvēt jaunu māju. Jau veikta teritorijas topogrāfiskā uzmērīšana un dati nodoti projekta izstrādei. Ja neradīsies būtiski šķēršļi būvniecības procesā, lāči jaunajās mītnēs varēs pārcelties jau gada nogalē," sacīja B.Pavloviča. Līdz šim saziedoti 10 239 lati.

Viņa atzina, ka līdzekļi lāču mājas būvniecībai tiek meklēti jau trešo gadu. Pēc 2011.gada nogalē vēlreiz aktualizētās problēmas, gausajai naudas meklēšanai un ziedošanai pievienojušies aktīvie lāču mājas būvniecības atbalstītāji ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē.

"Vairāki uzņēmumi ir interesējušies par vajadzībām, lai uzsāktu būvniecību, tomēr reāla darbība pagaidām ir bijusi no AS Latvijas Finiera, kas ziedoja finiera plāksnes lāču mājas pārsegumam un SIA Preiss Būve, kas ziedoja labu vārtu komplektu, ko noteikti varēsim izmantot lāču iežogojuma būvniecībā. Kokapstrādes firma SIA Agle ir sagatavojusi koka mietus ierobežojošai sētai," teica B.Pavloviča.

Gaujas nacionālā parka fonds pateicas visiem ziedotājiem. No 1.aprīļa ziedojumu tālrunis tiks slēgts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas