Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Septembrī glābējsilīte būs Liepājā, nākamgad arī Daugavpilī

Trešdien Liepājā tiks nogādāta glābējsilīte, kura Liepājas reģionālās slimnīcas teritorijā tiks izvietota septembra beigās, bet jau 2011.gada sākumā glābējsilīte plānota arī Latgales reģionā - Daugavpils reģionālās slimnīcas teritorijā, aģentūru LETA informēja glābējsilītes projekta pārstāve Laura Zvirbule.

No šodienas Liepājā glābēsilīte tiks testēta un pārbaudīta tās darbība. Ja viss būs kārtībā, tad tiks saņemts ekspertu slēdziens, tā tiks noformēta un jau septembra beigās atklāta.Turklāt jau šo piektdien, 10.septembrī, Zvirbule tiksies ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieci Ritu Strodi (LPP/LC) un slimnīcas valdes locekli Aivaru Zdanovski, lai vienotos par nākamās glābējsilītes atrašanās vietu Daugavpils reģionālās slimnīcas teritorijā. Daugavpilī glābējsilīte tiks uzstādīta, pateicoties Daugavpils reģionālās slimnīcas un pašvaldības finansiālajam atbalstam.Strode stāstīja, ka Daugavpils pašvaldība ir gatava atbalstīt šo projektu, jo tā ir iespēja glābt mazuļu dzīvības. Ja valstī kopumā nav sakārtota sociālās palīdzības sistēma, tad Daugavpils pašvaldība izveidos sociālā atbalsta tīklu savā reģionā, skaidro Strode.Zdanovskis papildina, ka Latvijā nav statistikas par atrastajiem mirušajiem zīdaiņiem, tomēr uz katru atrasto mirušo mazuli vismaz trīs netiekot atrasti, tāpēc glābējslitīti viņš redz kā sociālās atbildības projektu un tas esot jāīsteno visos Latvijas reģionos.Latvijā pirmā glābējsilīte 2009.gadā tika atklāta Rīgā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, un tajā ir ievietoti četri mazuļi. "Gedeon Richter" radītais un finansētais projekts "Glābējsilīte - vieta bērna dzīvībai" Rīgā ieguva pirmo vietu "Baltic PR Awards 2010" kā labākais 2009.gada sociālās atbildības projekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas