Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sesks: Liepājas Metalurgs ražošanu atsāks decembrī

Liepājas pašvaldības priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) cer, ka Ukrainas uzņēmuma iegādātais AS Liepājas metalurgs (LM) atsāks darbību jau decembrī. "Darbi notiek, visu liek pa plauktiņiem," tā LNT 900 sekundēm atzina Sesks.

"Ražotnē sagatavošanās darbi notiek, tur jau kādu mēnesi strādā ģenerāldirektors, kurš liek soli pa solim, plauktiņu pa plauktiņam, lai rūpnīcu iespējami drīz iedarbinātu,"  teica Liepājas pašvaldības vadītājs. Viņš norādīja, ka Liepājā LM darbības atjaunošanu gaida ne tikai bijušie rūpnīcas darbinieki. Efektu no LM darbības atjaunošanas uzreiz izjutīs arī ostā, kā arī apkalpojošā sfērā un citās saistītajās nozarēs.

Liepājas pašvaldības vadītājs arī norādīja, ka jau šobrīd metalurgā strādā apmēram 300 cilvēku, savukārt, ja rūpnīca atsāks darbu ar pilnu jaudu, tad tā nodrošinās darbu 1200-1500 darbiniekiem.

Pašvaldībai svarīgākais, līdz ar jaunu darba vietu rašanos ir ienākumu nodoklis. Sesks gan neatklāja pašvaldības budžeta prognozes, saistībā ar LM darba atsākšanu.

Kā ziņots, tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums KVV Group. Uzņēmums KVV Group par LM ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro. 2.oktobrī tika parakstīs līgums par LM pārdošanu.

Ieguldot papildu 30 miljonus eiro, Ukrainas uzņēmums plāno atjaunot ražošanu LM jau šogad.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas