Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Sestdien Rīgas konferencē galvenokārt tiks runāts par NATO pēc Čikāgas samita

Sestdien darbu turpinās Rīgas konference, kas ik gadus pulcē daudzu valstu vadītājus, ministrus, diplomātus, ekspertus, akadēmiķus un mediju pārstāvjus. Šīsdienas diskusiju laikā galvenokārt tiks runāts par NATO pēc Čikāgas samita, brīvu elektrības tirgu, Eiropu ASV stratēģisko debašu ēnā un Krieviju pēc Vladimira Putina atgriešanās prezidenta krēslā, vēsta Latvijas Radio.

Tāpat tiks apspriestas arī Centrālās un Austrumeiropas cerības no ASV prezidenta vēlēšanām un citiem jautājumi. Uz šīgada konferenci ieradies arī NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksanders Veršbovs, kurš Latvijas Radio stāstīja, kāda ir Latvijas loma aliansē un kāds varētu būt tās ieguldījumus mūsdienu izaicinājumu pārvarēšanā.

"Latvija kopumā dod ļoti daudz visai aliansei. Protams, tā turpina spēlēt nopietnu lomu Afganistānā un, kā norādījis aizsardzības ministrs Pabriks, misija tiks turpināta līdz 2014. gada beigām. Tāpat Latvija ir īpašā pozīcijā attiecībās ar Krieviju un Baltkrieviju, kas arī tiks apspriests šajā konferencē. Latvija, kopā ar Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm ir bijusi arī viena no pionieriem viedās aizsardzības jomā vēl pirms šis termins tika oficiāli pieņemts. Līdz ar to Latvijai ir daudz ko piedāvāt. Gan lielas, gan mazas alianses valstis var sniegt savu ieguldījumu, lai padarītu NATO spēcīgāku," teica A.Veršbovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas