Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

SestDiena: Tautas princese

Ja viņas dzīvību nebūtu izdzēsusi traģiskā autokatastrofa Parīzes tunelī, princese Diāna nākamnedēļ svinētu 50 gadu jubileju. Diānas vairs nav mūsu vidū, tomēr viņas dzīve un nāve joprojām izraisa milzīgu interesi.

Līdzīgi kā citas pāragrā nāvē mirušās XX gadsimta slavenības, piemēram, Merilina Monro vai Džons Kenedijs, arī princese Diāna pēc nāves nebūt nav nonākusi aizmirstībā, gluži pretēji, viņas tēls apaudzis ar arvien jauniem mītiem.

Grūti spriest, kā būtu attīstījies Diānas liktenis, ja viņa nebūtu pāragri aizgājusi mūžībā. Labs piemērs ir Kenedija atraitne Žaklīna, kas dažus gadus pēc vīra zaudēšanas apprecējās ar grieķu bagātnieku Aristoteli Onasi un centās baudīt mierīgu dzīvi.

Diānas draugi un paziņas nešaubās, ka viņa arī tagad būtu paraugs citām sievietēm. Diānas tērpu dizainers Brūss Oldfīlds uzskata, ka Diāna joprojām izskatītos lieliski un pārāk neraizētos par saviem gadiem. «Man šķiet, ka 50 gadu jubileju viņa sagaidītu ar humoru. Tā notiek ar mums visiem: tu nevari noticēt, ka esi nodzīvojis jau pusgadsimtu, bet vēl neesi kļuvis par večuku,» portālam High50.com stāsta Oldfīlds.

Dzīves laikā Diāna tika uzskatīta par slavenāko un visvairāk fotografēto sievieti pasaulē, bet traģiskā nāve viņu pacēla uz vēl augstāka plaukta. Dažus gadus pēc Diānas nāves BBC rīkoja aptauju par visu laiku izcilāko britu, un Diāna šajā aptaujā ierindojās trešajā vietā, apsteidzot tādus dižgarus kā Čārlzs Darvins, Viljams Šekspīrs un Īzaks Ņūtons.

Vairāk par princeses Diānas dzīvi un traģisko nāvi, kuras apstākļi joprojām ir neskaidri, lasiet SestDienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas