Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sestdienas vakarā Latvijā gaidāms spēcīgs putenis; sniegu nomainīs lietus

Sestdienas pēcpusdienā Latviju no rietumiem sāks šķērsot nokrišņu zona, kas vakarā atnesīs vienu no spēcīgākajiem sniegputeņiem šajā ziemā, taču sniegu nomainīs lietus, prognozē sinoptiķi.

Sestdien naktī un no rīta laikapstākļus noteiks anticiklona atzars, debesis skaidrosies, vien valsts austrumos vēl nedaudz uzsnigs, un minimālā gaisa temperatūra gaidāma no +1 grāda Kurzemes rietumu piekrastē līdz -9 grādiem dažviet Vidzemē.

Dienas vidū Kurzemē un pēcpusdienā valsts centrālajā daļā sāks nedaudz līt un snigt, vakarā un naktī uz svētdienu gaidāms jau spēcīgs sniegputenis, taču, sākot no valsts rietumiem, sniegs pāries lietū.

Kurzemē gaidāms stiprs lietus un gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +4..+6 grādiem, pārējā Latvijā naktī uz svētdienu gaiss iesils līdz +1..+4 grādiem. Svētdien gaiss kļūs vēsāks, daudzviet gaidāmi nokrišņi, sniegputenis.

Kurzemes upēs, kur ūdens līmenis jau paaugstinās, svētdien gaidāms straujš ūdens līmeņa kāpums, vietām applūdīs zemākās vietas.

Sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16-21 metram sekundē, vietām Kurzemē un Ziemeļvidzemes krastā - līdz 22-24 metriem sekundē, bet Dienvidkurzemes piekrastē iespējamas brāzmas līdz 28 metriem sekundē.

Svētdien Kurzemes rietumkrastā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās var sasniegt 30 metrus sekundē. Prognozes par to, vai vētra skars arī Rīgu vai tikai Kurzemi, pagaidām saglabājas atšķirīgas.

Nākamās nedēļas sākumā norims vējš un laiks kļūs aukstāks, daudzviet snigs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas