Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Shēmo ap atkarīgajiem pusaudžiem

Šobrīd Latvijā tikai astoņi bērni tiek «nostādīti uz ceļa» pēc atkarības no narkotikām, lai gan rehabilitācija būtu vajadzīga vairākiem simtiem jauniešu, īpaši ņemot vērā neseno sintētisko psihotropo vielu kultu. Taču Labklājības ministrijā (LM), kuras budžetā minētajam mērķim šogad paredzēti vairāk nekā 400 tūkstoši eiro, atrunājas, ka rindas uz pakalpojumu neveidojoties, taču neatzīst, ka tas ir pašu nesakārtotās sistēmas dēļ. Tajā pašā laikā ministrija izsludina vēl vienu iepirkumu, kas ir izdevīgs tai pašai, nevis iespējamajiem pretendentiem.

Pieprasa, bet nesola

LM cer atrast kādu kvalificētu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniedzēju, kas būtu gatavs cauru diennakti nodrošināt pilnu servisu mazgadīgajiem narkomāniem, iekļaujot uzturēšanos, ēdināšanu, speciālistu konsultācijas, uzraudzību, skološanu, izklaidēšanu un vēl virkni pakalpojumu. Taču pēc skaita - tikai deviņiem gadā, turklāt klientus LM nemaz negarantē. Bet - ja viņu nav, tad LM naudu nepiešķir, savukārt to, ka, arī dīkstāvē esot, sociālajam rehabilitētājam jāmaksā algas darbiniekiem, par iedzīvotāju labklājību atbildīgā ministrija neņem vērā. Turklāt, kāpēc jāizsludina vēl viens iepirkums, ja ar klientiem nav piepildīti vēl nesen - šā gada martā - izraudzītie pakalpojumu sniedzēji - VSIA Straupes narkoloģiskās slimnīcas Pusaudžu rehabilitācijas kolektīvs Saulrīti un biedrība Ģimenei un veselībai?

LM Sociālo pakalpojumu departamenta vecākā eksperte Lilita Cīrule skaidro, ka ar šā gada sākumā izsludinātā iepirkuma uzvarētājiem līgumi noslēgti par 34 bērnu sociālo rehabilitāciju, tāpēc tagad esot nepieciešams atrast kādu, kurš būtu gatavs pakalpojumu sniegt vēl deviņiem bērniem. Taču papildu iepirkums, visticamāk, ir tikai formalitāte, lai ministrija varētu pēc saviem ieskatiem rīkoties ar 45 pusaudžu rehabilitācijai paredzēto naudu, kuras lielākā daļa mērķi nemaz nesasniegs, jo rehabilitāciju saņem tikai astoņi bērni.

Plašāk par šo tēmu lasiet Kristīnas Putincevas rakstā trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas