Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Siliņa: Mikrouzņēmuma nodokļu maksātāju sociālā pakete ir ļoti pieticīga

Mikrouzņēmuma nodokļu maksātāju sociālā pakete ir ļoti pieticīga, intervijā laikrakstā Diena Mārim Zanderam saka pie partijām nepiederošā Saeimas deputāte Elīna Siliņa.

"Tas nozīmē gan to, ka šiem cilvēkiem pašiem ir problēma - viņi ir ļoti vāji apdrošināti -, gan to, ka tas skar arī citus, proti, ilgtermiņā viņi būs uz citu nodokļu maksātāju rēķina," saka Siliņa. Viņa uzsver, ka šo otro aspektu neviens neafišē.

"Savukārt man liktos tikai taisnīgi pastāstīt tiem cilvēkiem, kuri šodien maksā nodokļus, tā teikt, normālā regulējumā, ka viņi būs tie, kuri maksās mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem valsts garantēto pensiju (ja būs uzkrāts darba stāžs), viņi būs arī tie, kuri apmaksās mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem maternitātes un citus pabalstus. Jo visās šajās pozīcijās ir kaut kāds garantētais minimums neatkarīgi no cilvēka reālajām iemaksām."

Turklāt viņa norāda, ka sociālo paketi mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem samaksās ne jau uzņēmēji, bet gan citi darba ņēmēji. "Un tad mēs paskatāmies, cik tas ir taisnīgi - normālā regulējumā strādājoša pārdevēja vai apkopēja, kas no savas minimālās algas veic sociālās iemaksas, lai palīdzētu citā regulējumā strādājošajiem. Kurā, starp citu, vidējā alga ir tuvu 350 latiem mēnesī, bet nav pat parūpēšanās par savu sociālo paketi."

Visu ekspresinterviju Mikrouzņēmuma nodoklis ir netaisnīgs lasiet ceturtdienas, 17. oktobra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas