Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Simtiem cilvēku pie Uzvaras pieminekļa pulcējas Otrā pasaules kara upuru piemiņas pasākumā

Vairāki simti cilvēku otrdienas vakarā Rīgā, pie Uzvaras pieminekļa, pulcējušies biedrības 9.maijs.lv rīkotajā Otrā Pasaules kara upuru piemiņas pasākumā, novēroja aģentūra LETA.

Vairums cilvēku sēž uz soliņiem iepretim Uzvaras pieminekļa pakājē izvietotai skatuvei un klausās koncertu, kurā ar dziesmām krievu valodā un svinīgām uzrunām uzstājas dažādi mūziķi. Citi cilvēki koncertu klausās, stāvot kājās.

Skatuves noformējums veidots sarkanās nokrāsās ar baltiem gadskaitļiem 1945 un 2018, kuriem pa vidu izvietota piecstaru zvaigzne, zvaigznes centrā vairākās valodās rakstīts "uzvara".

Apkārt piemineklim un koncerta norises vietai esošajā teritorijā uzslieti kioski, no kuriem tikai daži ir atvērti. Tajos pasākuma apmeklētāji var iegādāties alkoholiskos dzērienus, grauzdiņus, konditorejas izstrādājumus un dažādas citas uzkodas. Šašlika cena ir vidēji 3,5-4 eiro par iesmiņu.

Cilvēki uzvedas mierīgi, vien retais malko uz vietas nopirkto alkoholu. Pasākuma norises teritorija ir iežogota. Pasākumu uzrauga policisti un nolīgti apsardzes darbinieki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska, līdz plkst.20.30 Uzvaras pieminekļa apkārtnē neviens cilvēks nav ticis aizturēts.

Pieminekļa pakājē izvietoti ziedi, tostarp baltas narcises, sarkanas tulpes, neļķes, gerberas un citi ziedi dažādās krāsās.

Biedrības "9.maijs.lv" pārstāvji pasākuma apmeklētājiem īsi pēc plkst.19.30 izdalīja sarkanus balonus ar uzrakstu "9.maijs.lv".

Tradicionālie pasākumi parkā pie Uzvaras pieminekļa turpināsies arī rītdien, 9.maijā, kad tie pāraugs krietni līksmākās noskaņās, jo tiks svinēta 73.gadadiena kopš bijušās Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju. Plānots, ka pasākumu apmeklēs vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.

Top komentāri

9. maijs
9
Tā ir tikai diena, kad Latvijā viena okupantu vara nomainīja otru okupantu varu!
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Latvieši nesvinēs savu okupāciju ! Latiši ņe budut prazdnovatj svoju okupaciju !
Ivans
I
Laikā, kas pagājis kopš kara beigām valstis - zaudētājas (Vācija un Japāna) atjaunojušās un uzcēlušas paradīzi savās zemēs, bet valsts - uzvarētāja - krievija paguvusi tikai 73 reizes nosvinēt "uzvaras svētkus"....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas