Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šķīdoņa dēļ transporta masas ierobežojumi ieviesti 623 grants autoceļu posmos

Pavasara šķīdoņa dēļ autotransporta masas ierobežojumi patlaban ir ieviesti 623 valsts autoceļu posmos ar grants segumu, aģentūru LETA informēja VSIA Latvijas valsts ceļi pārstāvji.

Visvairāk posmu ar ierobežojumiem ir Cēsu apkārtnē, kur šonedēļ transporta masas ierobežojumi noteikti 108 ceļu posmos. Savukārt pēdējā diennaktī ierobežojumu skaits visstraujāk audzis Alūksnes un Gulbenes apkārtnē, kur jauni ierobežojumi ieviesti attiecīgi 28 un 29 posmos.

Ierobežojumus nosaka, izvērtējot katra ceļa faktisko stāvokli un tā nestspēju, tāpēc posmu skaits, kur tie ir aktuāli, var mainīties katru dienu.

Patlaban Jēkabpils apkārtnē ierobežojumi ieviesti 58 autoceļu posmos, Aizkraukles apkārtnē - 46 posmos, Limbažu - 38, Gulbenes, Kuldīgas un Preiļu - 35, bet Madonas apkaimē - 31 posmā.

No 20 līdz 30 posmiem ar ierobežojumiem patlaban ir Tukuma, Ventspils, Alūksnes, Saldus, Dobeles un Jelgavas apkārtnē.

Autotransporta masas ierobežojumi tiek ieviesti, lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti. Ierobežojumu laikā tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija. Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Šķīdonis uz grants autoceļiem rodas pavasarī un rudenī, kā arī atkušņa laikā, kad uz autoceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Transporta masas ierobežojumi šķīdoņa laikā ir vispāratzīta prakse, un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība ir tā, ka no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir autoceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti.

Grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt, jo, uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša autoceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants autoceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis un atguvis nestspēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas