Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Skotijā dzīvojošie latvieši sašutuši, ka tur nav neviena vēlēšanu iecirkņa

Šis būs pirmais referendums, kurā Lielbritānijā dzīvojošajiem latviešiem būs iespējams nobalsot tik daudzos vēlēšanu iecirkņos - deviņos. Tiek prognozēts, ka arī balsotāju aktivitāte varētu būt pēdējos gados augstākā. Lai gan balsot būs iespējams pilsētās, kuras apdzīvo lielākās latviešu kopienas, savu neapmierinātību ir pauduši daudzi Skotijā dzīvojošie latvieši, jo tur nav izveidots neviens vēlēšanu iecirknis, ziņo Latvijas Radio.

Jau kopš referenduma par krievu valodas statusa maiņu Latvijā izsludināšanas latviešu vidū Lielbritānijā ir valdījušas spraigas diskusijas un reti kurš Latvijas pilsonis šajā jautājumā ir bijis vienaldzīgs, ziņo radio. Par to liecina arī vēlēšanu iecirkņu skaits, kurš ir līdz šim augstākais - kopumā latviešiem būs iespējams paust savu viedokli deviņos balsošanas iecirkņos gandrīz visā Apvienotajā Karalistē. Vairāki no šiem iecirkņiem ir jaunizveidoti, un to tapšanā ir piedalījušies paši Latvijas pilsoņi. 

Kā ziņo radio, latviešu aktivitāte ir vērojama arī internetā, vairākās sociālajās vietnēs un blogos tautieši aicina viens otru nepalikt vienaldzīgiem un doties balsot. Latvieši arī piedāvā transporta pakalpojumus cits citam, lai pēc iespējas vairāk Latvijas pilsoņiem būtu iespēja nobalsot. Vairums Latvijas Radio aptaujāto latviešu atzina, ka plāno piedalīties referendumā un balsos pret valodas likuma maiņu.

Pēdējos gados Lielbritānijā ir strauji audzis arī krieviski runājošo Latvijas pilsoņu skaits. Taču Latvijas Radio novērojumi liecina - krievvalodīgo interese par gaidāmo referendumu nav liela, un viņu domas par balsojumu dalās. 

Vislielāko neapmierinātību ir pauduši daudzi Skotijā dzīvojošie latvieši, jo tur nav izveidots neviens vēlēšanu iecirknis, un daudzi nav gatavi mērot vairākus simtus kilometru uz tuvāko vēlēšanu iecirkni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas