Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Slēdz mazāko Latvijas skolu

Šogad 1.septembrī durvis vairs nevērs Ludzas rajona Pureņu sākumskola, kas līdz šim bija vismazākā sākumskola valstī. Astoņi šīs skolas audzēkņi turpmāk mācīsies 6 km attālajā Ņukšu pamatskolā. Kā Dienai pastāstīja Ludzas rajona izglītības pārvaldes priekšniece Anita Sergejeva, par šīs skolas slēgšanu ticis runāts jau pirms desmit gadiem, taču ar direktores un pagasta vadības milzīgām pūlēm skola tik ilgi noturējusies pie dzīvības.

Diemžēl, nākotnes prognozes neesot iepriecinošas, 2013.gadā skolā mācītos vairs tikai 1 audzēknis. Skolas telpas pagasts izmantos savām vajadzībām, gandrīz visi skolotāji darbu ir atraduši.  

Pureņi ir vienīgā skola, kas šogad Ludzas rajonā tiek slēgta, taču, kā piebilda A.Sergejeva, ja stingri ņemtu vērā ministrijas nostādnes, uz slēgšanas robežas esot vēl daudzas. Šogad rajonā pirmajā klasē sāks mācīties 230 skolēni, kas ir nedaudz mazāk, nekā iepriekšējā gadā, tomēr ik gadu skolēnu skaits rajonā sarūkot par diviem simtiem.  “Lēmums par skolas slēgšanu tika pieņemts sāpošu sirdi, taču citas izejas nebija. Ar šausmām jādomā, kas notiek Latgalē, jo dzimstība samazinās katastrofāli, jaunieši izbrauc uz Rīgu, uz ārzemēm un atpakaļ neatgriežas.”

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas informācijas, septembrī mācības Latvijas vispārējās izglītības iestādēs sāks aptuveni 20 100 pirmklasnieku, kas ir mazāk, nekā pagājušajā gadā (20 472), tomēr  vairāk nekā 2005./2006.mācību gadā, kad kopumā valstī bija 18 904 pirmklasnieku, un 2006./2007.mācību gadā, kad mācības sāka 19 597 pirmklasnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfdf

Otrklasniece Jūlija šodien lepna un priecīga no rīta uz skolu viņu ar motociklu atvizināja māsas draugs, bet Sašu mamma atveda ar zirdziņu.

Raksts Sestdienā (06.10.2007)  par mazāko skolu Latvijā pērnā gada skolas laika sākumā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas