Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Slēgtas sešas ārstniecības iestādes

Veselības inspekcija (VI) šogad apturējusi sešu ārstniecības iestāžu darbību, jo tās nav ņēmušas vērā inspekcijas rakstveida brīdinājumus un novērsušas pārkāpumus, kas rada risku veiksmīgai ārstniecības procesa norisei vai rada draudus cilvēku veselībai un dzīvībai, liecina VI apkopotie dati.

Vairāki nopietni pārkāpumi reģistrēti Helēnas Ondzules ārsta praksē zobārstniecībā Rīgā, Mārupes iela 6-14. VI skaidro, ka prakses īpašniece nenovērsa inspekcijas konstatētos pārkāpumus ārstniecības personu reģistrēšanā un sertifikācijas kārtībā. Tika konstatēti arī pārkāpumi medicīnas ierīču ekspluatācijā un neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā. Netika ievērota arī atbilstoša aprīkojuma un medicīnisko ierīču dezinfekcija un sterilizācija, kas varēja radīt draudus cilvēka veselībai un dzīvībai.

Rīgā apturēts arī zobārstniecības kabinets stomatoloģijas klīnikā Smaids Āraišu ielā 32, jo konstatēti nenovērsti pārkāpumi neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā un medicīnisko ierīču ekspluatācijā, kā arī medicīnisko ierīču dezinfekcijā un sterilizācijā.

Apturēta arī Annas Ķeviņas masiera prakses darbībā Ventspilī, Saules ielā 31. Prakse nav bijusi reģistrēta Ārstniecības iestāžu reģistrā, un neesot bijušas nodrošinātas vides pieejamības prasības, kas var radīt draudus cilvēka veselībai un dzīvībai. Šo pašu iemeslu dēļ darbu nācies liegt arī Inetas Kokinas ģimenes ārsta prakses filiālei Nīgrandē, Saldus novadā.

Tāpat apturēta SIA Ziemeļaustrumu Latvijas mutes veselības centra Balvu pārstāvniecības zobārstniecības kabineta, Krasta iela 1, darbība. Par iemeslu slēgšanai minēta ārstniecības veikšana nereģistrētā struktūrvienībā.

Slēgto iestāžu sarakstā 14.augustā iekļuvis arī SIA Latvijas viroterapijas centrs Teātra iela 9, Rīgā. VI norāda, ka ārstniecības iestāde nav reģistrēta Ārstniecības iestāžu reģistrā. Centra pārstāvji pastāstīja, ka šāda situācija izveidojusies pārpratuma dēļ, jo, mainoties iestādes darbiniekiem, nepieciešamā informācija par iestādes reģistrāciju netika savlaicīgi nodota inspekcijai. Šobrīd tiekot strādāts pie trūkumu novēršanas.

Top komentāri

Ieva
I
Tas ir interesanti: zobu dakteri, kas nedezinficē instrumentus un viroterapijas centrs, kas nav nokārtojis papīrus. Iespēja dabūt C un B hepatītu, HIV, meticilīnrezistento stafilokoku utt. (mute, pat vesela cilvēka, ir ļoti netīra vieta) un papīri....
IVARS /Kalni /
I
Jā ,tādam nostūrim kā Nīgrande jau nevajaga Ģimenes ārsta ! Var atrast kur piesieties. neintresē ,ka iepriekšējais prakses vad/ārsts ,aizgāja ,aizsaulē .
m
m
Sen bija laiks,sevišķi to saku par zobārstniecību,ja netiek veikta pienācīga instrumentu sterilizācija c hepatīta izplatībai durvis vaļā.Cilvēkiem pēc tam jādomā,kur ņemt vairāk kā 300 eiro mēnesī,lai varētu ārstēties un kur vēl tās smagās blaknes un veselības tālāka bendēšana no tām zālēm.Ne tikai slēgt,bet likt maksāt inficēto ārstēšanu , morālās un fiziskās ciešanas.Ja valsts nav spējīga nodrošināt drošu medicīnu,tad vai nu kompensē pati 100%,vai piedzen no iestādēm,kas pelna uz cilvēku veselības un drošības rēķina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas