Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Slēpojumā "Apkārt Alaukstam" rekordliels dalībnieku skaits

Sestdien slēpojumā "Apkārt Alaukstam" sasniegts jauns dalībnieku rekords, tautas slēpojumā piedaloties 1200 slēpotājiem, informēja sacensību organizators Uvis Avens.

Tautas slēpojums "Apkārt Alaukstam" šajā sestdienā Vecpiebalgā norisinājās jau 21.reizi, piedaloties 1200 slēpotājiem tautas klasē un 70 dalībniekiem "Mini Alauksts" distancē.

Kopvērtējumā par slēpojuma uzvarētāju kļuvis Rinalds Kostjankovs, kurš 15 kilometru distanci veica 40 minūtēs un 17 sekundēs. Starp sievietēm ātrākā bija Baiba Bendika, kas slēpojumu veica 50 minūtēs un septiņās sekundēs.

Pēc neoficiālas informācijas, vecākais dalībnieks, kas piedalījies "Apkārt Alaukstam" slēpojumā, dzimis 1928.gadā.

"Šoziem distanču slēpošana ir viens no populārākajiem aktīvās atpūtas veidiem. Ar to nodarbojas ģimenes, draugu kompānijas, arī pensijas vecuma cilvēki, kuri labprāt pavada laiku svaigā gaisā. Šim sporta veidam vecuma ierobežojumu nav, un to pierāda gan tautas slēpojuma dalībnieku dažādie vecumi, gan sporta preču veikalu pārstāvji, kuriem arī ir veikti savi novērojumi," norādīja Avens.

Pagājušajā gadā slēpojumā "Apkārt Alaukstam" piedalījušies 840 dalībnieki. Līdz šim rekords dalībnieku skaita ziņā bijis 2002.gadā, kas slēpoja 1007 dalībnieki. Baltijas valstu mērogā vienīgi Tartu maratons ir spējis apsteigt Alaukstu, lepojās Avens.

Ik gadu slēpojums "Apkārt Alaukstam" norisinās februārī, un tā mērķis ir aicināt skolēnus un ģimenes piedalīties sportiskās aktivitātēs, liekot saprast, ka svarīgākais ir nevis gūt uzvaru, bet izbaudīt kopā būšanas prieku, iesaistoties aktīvā atpūtā, elpojot svaigo Piebalgas gaisu, apskatot Alauksta apkārtni un gūstot pozitīvu enerģiju un emocijas. Šī tradīcija gadu gaitā no vietēja mēroga aktivitātes kļuvusi ne vien par sporta pasākumu, bet arī par lielāko, populārāko un pašreiz vienīgo šādu tik plaša mēroga pasākumu Latvijā, atzīmēja slēpojuma rīkotāji.

Lai sacensības būtu godīgākas, slēpojums notiek divos starta koridoros - viens sporta klasei, kurā startē sportisti un fiziski sagatavotāki slēpotāji, un otrs - tautas klasei - dalībniekiem ar mazāku pieredzi. Bet pats svarīgākais šajās sacensībās tomēr ir tautas vienotība un ticība tai, atzīmēja sacensību rīkotāji.

Pirmais slēpojums apkārt Alaukstam notika 1984.gadā. Sākotnēji tā bija entuziastu organizēta izklaide, kas pulcēja toreizējās kopsaimniecības "Alauksts" ģimenes un šefības organizāciju pārstāvjus no Rīgas.

1989. un 1990.gadā slēpojums nenotika, taču, pateicoties Vecpiebalgas pagasta padomes priekšsēdētājam Aivaram Avenam un sporta entuziastam Egilam Johansonam, kā arī vietējo uzņēmēju atbalstam, tautas slēpojums tika atjaunots un virzīts kā tautu vienojošākais un unikālākais distanču slēpojums, norāda tā rīkotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas