Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Slimnīcā ievietoto Covid-19 pacientu kopskaits pirmo reizi pārsniedz 400

Pagājušajā diennaktī stacionēti 65 Covid-19 pacienti, savukārt kopumā patlaban slimnīcās ievietoti 410 sasirgušie, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Šis ir līdz šim lielākais vienā diennaktī stacionēto Covid-19 pacientu skaits. Līdz šim augstākais rādītājs bija 9. un 14.novembrī, kad vienā diennaktī tika stacionēti 52 Covid-19 pacienti.

Arī kopējais patlaban slimnīcās esošo Covid-19 sasirgušo skaits pirmo reizi pārsniedz 400 pacientu robežu. Ceturtdien slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits bija 395.

No visiem hospitalizētajiem 49 pacienti pašlaik ārstējas Daugavpils reģionālajā slimnīcā, informēja ārstniecības iestādē.

No visiem stacionētajiem 387 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet vēl 23 ar smagu. Tādējādi kopš ceturtdienas vidēji smagā stāvoklī esošo pacientu apmērs ir pieaudzis par 15, kamēr smagi slimo skaits ir palicis nemainīgs.

Tikmēr pagājušās diennakts laikā no slimnīcām ir izrakstīti 45 Covid-19 pacienti, kopējam līdz šim no stacionāriem izrakstīto skaitam sasniedzot 925.

Kā vēstīts, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš norādījusi, ka Covid-19 pacientu gultasvietu robeža, pie kuras nav būtiski jāierobežo plānveida veselības aprūpes pasākumi, ir starp 450 līdz maksimums 500 gultām.

Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 380 Covid-19 gadījumi, bet pieci sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī veikti 7016 Covid-19 testi, bet pozitīvo testu īpatsvars bijis 5,4%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim Latvijā inficēšanās ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 12 102 personām, bet no Covid-19 uz 17.novembri bija izveseļojušies 1557 cilvēki.

pievienota 4.rindkopa

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas