Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Slimnīcu biedrība prasa tikšanos ar deputātiem

Latvijas Slimnīcu biedrība (LSB) aicina Saeimā ievēlēto politisko spēku frakciju vadītājus un medijus uz tikšanos šonedēļ, 7. decembrī, lai informētu par iespējamo ārkārtas situāciju veselības aprūpes nozarē no nākamā gada 1. janvāra, kad likuma grozījumi paredz ieviest būtiskus mediķu virsstundu darba ierobežojumus.

Slimnīcu biedrība sanāksmē aicina piedalīties Latvijas Veselības un sociālās aprūpes arodbiedrību, kā arī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājus.

Kā paziņojumā medijiem uzsver biedrība, īpaši uz tikšanos aicināti Saeimas pārstāvji – Sociālo un darba lietu komisijas vadītājs Andris Skride (Attīstībai/Par!), Budžeta komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (Attīstībai/Par!), kā arī Saeimas frakciju vadītāji Jānis Urbanovičs (Saskaņa), Atis Zakatistovs (KPV LV), Juta Strīķe (JKP), Daniels Pavļuts (Attīstībai/Par!), Raivis Dzintars (NA), Uldis Augulis (ZZS) un Ainars Latkovskis (Jaunā Vienotība).

Veselības nozares profesionāļi vēlas informēt par draudošo ārkārtas situāciju veselības aprūpē un neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanā un aicināt deputātus rast risinājumu, kas novērstu krīzi Latvijas slimnīcās.

Jau vēstīts, ka novembrī Latvijas Slimnīcu biedrība izsludināja brīdinājumu par ārkārtas situāciju veselības aprūpē no nākamā gada 1. janvāra. Grozījumi saistībā ar Satversmes tiesas spriedumu paredz virsstundu darba ierobežojumus, kas var būtiski ietekmēt ne tikai mediķu atalgojumu, bet arī apdraudēt neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu iedzīvotājiem slimnīcās nepārtrauktā diennakts režīmā ik dienu. Tiekoties Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakš padomei, tika panākta iespējamā vienošanās par trīs gadu pārejas periodu, kurā atļautais mediķu virsstundu skaits nepārsniedz 60 stundas nedēļā jeb 240 stundas mēnesī. Gala lēmums sagaidāms nākamajā Trīspusējās padomes sēdē 18. decembrī.

Top komentāri

Paristi un JKP noraka mediķu algu p
P
Šodien Budžeta komisijā Paristi kopā ar KP.LV un JKP noraka mediķu algu pieaugumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas