Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

SM: Fliks ir persona, pret kuru sākts kriminālprocess

Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic prezidents un valdes loceklis Bertolts Fliks Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā ir persona, pret kuru sākts kriminālprocess, norādīja Satiksmes ministrijā (SM).

Kā akcentē SM, ja izmeklēšanas gaitā tiks pierādīta Flika vaina un attiecīgu lēmumu pieņems arī tiesa, tas būs pamats viņa atbrīvošanai no ieņemamā amata.

Pēc KNAB norādītā, pastāv reāla iespēja, ka minētā persona ir izdarījusi noziegumu, vienlaikus KNAB nav piemērojis jebkādu drošības līdzekļi, kas varētu būt liegums pildīt konkrētus darba pienākumus, līdz ar to patlaban neesot nekāda juridiska pamata lemt par darbībām, kas ir saistītas ar Flika atbrīvošanu vai ierobežojumu noteikšanu viņa darba pienākumu pildīšanai.

SM uzsver, ka, patlaban atbrīvojot no amata aviokompānijas airBaltic prezidentu Fliku, pastāvētu risks, ka valsts būtu spiesta viņam izmaksāt gan kompensācijas, gan nesaņemto algu.

Kā ziņots, viena no vietām, kur iepriekš KNAB veica kratīšanu tā dēvētajā oligarhu lietā, bijusi Flika dzīvesvieta. To apliecina viņa juridisko pārstāvju vēstule valdībai, kurā skaidroti iemesli, kāpēc Fliks, kurš jau ilgstoši uzturas ārzemēs, nav ieradies Latvijā.

Flika advokātu vēstulē arī norādīts, ka prokuratūra 20.maijā sāka pirmstiesas izmeklēšanu pret Saeimas deputātu Aināru Šleseru (LPP) un citiem, izdodot kratīšanas orderus. 24.maijā Rīgas centra apgabala izmeklēšanas tiesnesis izdevis divus lēmumus par kratīšanas izdarīšanu Flika dzīvesvietā un "airBaltic" darba telpās, kas attiecīgi tika veiktas.

Flika pārstāvjiem tiekoties ar atbildīgo prokuroru, saņemta informācija, ka Fliks minētajā izmeklēšanā pret Šleseru un citiem nav ne apsūdzētais, ne liecinieks. Latvijas tiesa atsakās atklāt Flika patieso statusu, vēstulē valdībai norāda Flika advokāts.

Kā ziņots, KNAB vērienīgās kratīšanas ar tā dēvētajiem oligarhiem saistītajos īpašumos iepriekš veica saistībā ar 20.maijā ierosinātu kriminālprocesu pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB veicis kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos: Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un Brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" (UVK) telpās un citos uzņēmumos. Vairākas amatpersonas un viņu pārstāvji publiski ir snieguši informāciju un komentārus par veiktajām kratīšanām. Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) apstiprināja, ka notikusi kratīšana ostas pārvaldes telpās un domē.

Tāpat KNAB vērsās Saeimā ar lūgumu dot atļauju veikt kratīšanu pie deputāta Aināra Šlesera, tomēr Saeima nedeva atļauju kratīšanai pie deputāta dzīvesvietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas