Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sniega dēļ visā valsts teritorijā ir apgrūtināta braukšana un palēnināta satiksme

Ceturtdien visā valsts teritorijā turpinās snigšana, tāpēc braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, un to uzlabošana prasīs laiku, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, patlaban uz valsts autoceļiem strādā vairāk nekā 130 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienību.

Stiprās snigšanas dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem, izņemot Liepājas šosejas (A9) posmu no Liepājas līdz Kalvenei un šoseju Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11) visā garumā.

Apgrūtināta braukšana ir arī uz reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā.

LVC pārstāvjivVērš uzmanību, ka īpaši apgrūtināti apstākļi ir uz valsts vietējās nozīmes autoceļiem. Ceļu tīrīšana notiek prioritārā secībā, un vietējos ceļus ar mazāku satiksmes intensitāti iztīra vēlāk.

Autovadītāji tiek aicināti rēķināties, ka sniega kārta un apledojums var atkārtoti veidoties uz ceļa arī pēc ziemas uzturēšanas dienesta darba. LVC atgādina, ka šādos apstākļos jābūt īpaši piesardzīgiem, jāizvēlas autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un distance, un jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas