Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Sociālo aprūpes centru darbinieki saņēmuši solīto algas pielikumu

Valsts sociālās aprūpes centru (VSAC) darbinieki saņēmuši solīto atalgojuma palielinājumu un ir gandarīti, ka pēc daudziem gariem un smagiem gadiem beidzot saņemts viņu darba novērtējums, aģentūrai LETA pauda VSAC Rīga direktore Elvīra Kisele. Viņa norādīja, ka algas pielikums vērtējams gan kā finansiāls atbalsts, gan morāls gandarījums.

"Lai pieņemtu lēmumu savu darba dzīvi saistīt ar VSAC, ir jābūt īpaši motivētam cilvēkam. Te ikdienā kopjami un aprūpējami tie cilvēki, kuri saviem spēkiem netiek galā ar dzīvi. Tas ir daudzējādā ziņā ļoti smags darbs," sacīja Kisele.

Pēc viņas teiktā, darbinieku trūkums VSAC iestādēs bija pastāvīgs un vispirms tas saistīts ar niecīgo atalgojumu. Līdz šim lielākā daļa sociālo darbinieki VSAC saņēma nedaudz virs 400 eiro mēnesī, tomēr darbs bija jāveic gan naktīs, gan brīvdienās.

Kisele uzsvēra, ka to nevarēja saukt ne par cilvēka cienīgu iztiku, ne konkurētspējīgu atalgojumu. Pēc Kiseles teiktā, nereti iestādes vadītājs nonāca bezcerīgā stāvoklī. Kad algu aprūpes centros palielināja medicīnas personālam, plaisa auga ne vien starp sabiedrību un VSAC strādājošiem, bet vietām arī kolektīvu iekšienē.

VSAC Rīga direktore sacīja, ka no šī gada aprīļa, saņemot atalgojuma palielinājumu par 30%, atrisinās virkne problēmu. "Iespēja piesaistīt ne vien darbiniekus vispār, bet augsti kvalificētus speciālistus, neapšaubāmi cels sociālās rehabilitācijas pakalpojuma kvalitāti. To nedrīkst pienācīgi nenovērtēt. Ja kaut neliela Latvijas iedzīvotāju daļa sāk smaidīt, tā ir laba zīme, kas vieš cerību un optimismu, raugoties nākotnē," norādīja Kisele.

No šī gada 1. aprīļa VSAC darbinieku atalgojumam tiks piešķirti papildu 4,8 miljoni eiro, kas ļaus palielināt darba algas par vidēji 145 eiro mēnesī. Atalgojuma pieaugums paredzēts 2019. gada valsts budžetā, kas pirmajā lasījumā pieņemts Saeimā.

Kopumā VSAC Latvijā ir 3010 amata vietas, tostarp 1710 amata vietas paredzētas darbiniekiem, kuri ir tieši iesaistīti klientu aprūpē.

Algu pielikumi ar šī gada 1. aprīli paredzēti ikvienam VSAC darbiniekam, izņemot veselības aprūpes darbiniekiem, kuriem darba samaksa tika paaugstināta jau ar 2018. gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas