Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sociologs pieļauj iespēju, ka izdosies savākt nepieciešamos parakstus Saeimas atsaukšanas rosināšanai

Gada laikā varētu tikt savākti nepieciešamie paraksti 13. Saeimas atsaukšanas ierosināšanai, aģentūrai LETA pieļāva pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Kā sacīja eksperts, ja aplūko sabiedrības vērtējumu par Saeimas un valdības darbu, iedzīvotāju uzticības līmeni un apmierinātību ar to, kā strādā valdība un parlaments, tad sabiedrības noskaņojumā ir visi priekšnosacījumi, lai paraksti tiktu savākti.

"Zināms, ka latvieši ir kūtri, bet tas, kas ir viņu sirdīs, parāda, ka ir visi priekšnosacījumi, lai paraksti savāktos," pauda sociologs. Vienlaikus viņš piebilda, ka latviešiem ar noskaņojumu ne vienmēr ir pietiekami, lai dotos un kādā veidā aktīvāk paustu savu neapmierinātību.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka CVK novembrī nolēma parakstu vākšanai reģistrēt gan biedrības Varu Latvijas tautai, gan Centra partijas Saeimas atsaukšanas ierosināšanas iniciatīvu.

Parakstu vākšanas termiņš noslēgsies 2020.gada 14.novembrī. Ja likumā noteiktajā termiņā tautas nobalsošanas ierosināšanai nepieciešamais parakstu skaits - 154 865 - tiks savākts, par šo jautājumu būs jānotiek tautas nobalsošanai.

Kopš piektdienas, kad sākās parakstu vākšana Saeimas atsaukšanas ierosināšanai, par šo iniciatīvu portālā Latvija.lv parakstījušies nedaudz vairāk kā 20 000 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Sestdien ap plkst.19 bija savākti vismaz 15 000 paraksti, bet svētdienas pusdienlaikā to skaits sniedzis jau pārsniedzis 20 000.

Top komentāri

Itamars Toledano
Vai valstī MAZUMS PILNA dirsēju krievu un komunistu, kam tikai sabotāžas un buntošanās prātā, lai tikai rastu kādu iespēju gāzt latviešu valdību. Domājat, tādi monstri kā Klementjevs, Zariņš, Stepaņenko pašpāris, Gobzemis ar Šmitu un citas MĪL šo valsti un tautu? Neākstaties!!! Paldies Dievam, krietno un godīgo ļaužu ir tomēr vairāk kā šie cilvēces atkritumi un salašņas!
Itamars Toledano
Tie, kas pieprasa referendumu arī ir tie GODĪGIE, kas GODĪGI valdīs. Jūle, Didzis, Aldis, Duņa, Linde, Karīna, Zariņš un vēl daži veidos jaunās valdības kodolu, un Latvija par Leiputriju pārtaps ar piena upēm ķīseļa krastos.
interesanti
i
Labāk būtu papētījuši, kas rosina Saeimas atlaišanu... Tie, kuri paši nekad Saeimā neiekļūs, bet ir noderīgie idioti, kas ir nievājošs apzīmējums cilvēkam, kurš propagandē ideju, nesaprotot tās mērķi, un tādējādi ļauj sevi ciniski izmantot, piemēram 5.kolonnai, vai oligarhu iedētajām olām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas