Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Šodien sākas valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas ziemas sezona

Tuvojoties ziemai būtiski mainās ceļu ikdienas uzturēšanas specifika. No 1.novembra līdz 31.martam tiek īstenots ziemas dienests, pievēršot pastiprinātu uzmanību laikapstākļiem un darbu veicēju diennakts mobilitātei, tā nodrošinot operatīvu ceļu pretapledojuma apstrādi un attīrīšanu no sniega.

Lai gan sinoptiķi sniegu un salu tuvākajā laikā vēl neprognozē, atbildīgie ceļu dienesti darbam uz autoceļiem ir sagatavojušies jau laikus. Darbus valsts autoceļu tīklā šajā ziemas sezonā veiks 675 spectehnikas vienības. Sagādāti ir arī nepieciešamie autoceļu apstrādes materiālu krājumi.

No 1.novembra tiek mainītas arī ceļu uzturēšanas klases. Valsts autoceļi ir sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs atkarībā no ceļu klasifikācijas, satiksmes intensitātes, seguma tipa, tehniskā stāvokļa, pieejamā finansējuma un sociāliekonomiskās nozīmes. Tāpat noteikti īpaši sliktā tehniskā stāvoklī esošie ceļu posmi, kas apkalpojami ar atkāpēm no ziemas uzturēšanas klasēm. Kopumā uz valsts autoceļiem ziemas uzturēšanas klases ir noteiktas 20 223 km.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas