Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šogad Ēnu dienā visvairāk interesējas par radio diktora un programmētāja darbu

Šogad karjeras izglītības pasākuma skolu jauniešiem Ēnu diena populārākās vakances ir radio diktors un programmētājs, aģentūra LETA uzzināja praktiskās biznesa izglītības biedrībā Junior Achievement Latvija (JAL).

Interesi "ēnot" radio diktoru izrādījis 361 jaunietis, savukārt programmētāja "ēnošanai" saņemti 335 pieteikumi.

Pieprasītas izrādījušās arī tādas profesijas kā gaisa kuģa stjuarts (297), fizioterapeits (274), žurnālists (245), ārsts (243), jurists (197), policijas inspektors (189), mākslinieks (184) un pavārs (180).

Aktīvākie "ēnu" devēji šogad atrodami starp valsts pārvaldes, izglītības iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un IKT nozares uzņēmumiem. Lielākais "ēnu" devējs ir Saeima ar 224 vakancēm, bet kā nākamie seko Swedbank ar 100 piedāvātām vakancēm, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ar 80 vakancēm un Jelgavas pilsētas pašvaldība ar 65 "ēnu" vietām.

Ēnu dienā Saeimā viesosies vairāk nekā 200 skolēnu, lai klātienē iepazītu parlamenta darba ikdienu. Parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) plkst.13 Sēžu zālē uzrunās Ēnu dienas dalībniekus. 

Par "ēnām" Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (Saskaņa) kopumā pieteikušies 22 jaunieši no dažādām valsts skolām. Ne mazums "ēnu" šodien būs arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktoram Oļegam Burovam (GKR), kuram sekos 11 skolēni. Iecerēts, ka visas "ēnas" kopā ar amatpersonām šodien apmeklēs atjaunoto Latvijas Nacionālo mākslas muzeju. Burova "ēnas" apmeklēs arī VEF Kultūras pili pirms plānotās rekonstrukcijas.

Šogad pirmo reizi skolēniem būs iespēja "ēnot" arī priesterus - par "ēnu" devējiem kļūs Siguldas draudzes prāvests Rihards Rasnacis un Radio Marija Latvija programmu direktors Pēteris Skudra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas