Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šogad pieķerts piecreiz vairāk šoferu bez medicīniskās izziņas

Šogad pieķerts piecreiz vairāk autovadītāju, kuri braukuši bez medicīniskās izziņas, trešdien vēstīja LNT raidījums 900 sekundes. Kopumā par šo pārkāpumu šogad sodīti gandrīz trīs tūkstoši autovadītāju, bet vēl 65 tūkstošiem šoferu ir nederīgas medicīniskās izziņas, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) statistika.

Sods par braukšanu ar nederīgu medicīnisko izziņu ir 40 eiro, turklāt uz laiku liegts vadīt arī auto..Ievērojamais pieķerto skaita pieaugums šogad skaidrojams ar to, ka agrāk, pārbaudot autovadītāju dokumentus, policisti nevarēja uzreiz piekļūt datu bāzei, kur pieejama informācija par šīm izziņām. Tas iespējams kopš pagājušā gada rudens.Kā norāda ceļu policijas inspektori, visbiežāk autovadītāji vienkārši aizmirsuši, kad beidzas viņiem izsniegtās izziņas derīguma termiņš."Cilvēki aizmirst, jo šis posms ir ļoti garš - desmit gadi, un, ja neseko līdzi, aizmirst. Neviens arī neiet pie ģimenes ārsta, lai uzzinātu, kad izziņa ir beigusies," skaidroja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes jaunākais inspektors Igors Matvienko.Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis piebilst, ka atsevišķi ceļu satiksmes negadījumi notikuši tikai tāpēc, ka cilvēkam kļuvis slikti ar veselību, bijuši būtiski veselības traucējumi.Kopš policija sāka pastiprināti kontrolēt šo jautājumu, ārstu komisijās sāk veidoties arī rindas. Piemēram Samariešu apvienības Medicīnisko komisiju apmeklē vidēji 100 cilvēku dienā, un aptuveni desmitā daļa ir autovadītāji, kuriem policija par braukšanu bez derīgas medicīnas izziņas aizturējusi tiesības. Kad tiesības ir aizturētas, vadītāji parasti jau tajā pašā dienā dodas uz ārstu medicīnisko komisiju.Noskaidrot, kad medicīnas pārbaude jāiziet, iespējams, piezvanot uz ārstu medicīnisko komisiju. Var reģistrēties arī CSDD mājas lapā - tad šī informācija pienāks uz e-pastu, kad izziņas termiņš tuvosies beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas