Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā gājuši bojā trīs cilvēki

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā gājuši bojā trīs cilvēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt plkst. 5.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu māju Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, kāpņu telpā bija spēcīgs sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklis deg ar atklātu liesmu. Ugunsdzēsēji glābēji, ar autokāpņu un trīsposmu izbīdāmo kāpņu palīdzību, no ēkas izglāba piecus cilvēkus, līdztekus viens cilvēks bija evakuējies saviem spēkiem. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ēkā atrasti trīs bojāgājuši cilvēki. Plkst. 7.08 ugunsgrēks, kurā 65 kvadrātmetru platībā dega dzīvoklis, ārsiena un starpstāvu pārsegums, tika lokalizēts.

Vakar plkst. 20.15 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpils novada Līksnas pagastā, kur kādā vienstāva dzīvojamajā mājā dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābts viens cilvēks. Plkst. 15.27 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18. marta plkst. 06.30 līdz 19. marta plkst. 06.30, VUGD saņēma 40 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā uz divu kūlas un vienu meža ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šī gada pirmie trīs mēneši iesākušies traģiski – ugunsgrēkos gājuši bojā jau 41 cilvēks, kas ir lielākais ugunsgrēkos bojāgājušo skaits pēdējo gadu laikā pirmo trīs mēnešu periodā.

18 ugunsgrēki, kuros bojāgājuši cilvēki, ir visticamāk saistīti ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – neuzmanīga smēķēšana, bez uzraudzības atstātas degošas sveces vai uz ieslēgtas plīts aizmirsts ēdiens. Savukārt 13 gadījumos postošie ugunsgrēki iespējams saistīti tieši ar apkuri – tā ir nepareizi izbūvēta, apkures iekārtai ir kāds bojājums vai tiek pārkāpti apkures iekārtas ekspluatācijas noteikumi. Vēl seši cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkos, kas izcēlušies elektroinstalāciju dēļ.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas