Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

SPKC ar sociālu kampaņu aicinās mazināt bērnu traumatisma iespējas ģimenēs

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sadarbībā ar Veselības ministriju (VM) sāk sociālo kampaņu Bērnam droši, lai mazinātu bērnu traumatisma iespējas ģimenēs, aģentūru LETA informēja centra pārstāve Ilze Arāja.

Viņa norādīja, ka kampaņas mērķis ir informēt par bērnu līdz piecu gadu vecumam biežākajiem traumu veidiem un to gūšanas vietām mājās, kā arī sniegt praktiskus padomus vecākiem un citiem bērnu pieskatītājiem par būtiskākajiem profilakses pasākumiem un to, kā vidi mājās padarīt bērnam iespējami drošāku.

SPKC pagājušā gada statistikas dati liecina, ka 77% gadījumos bērni, vecumā līdz pieciem gadiem, traumas gūst tieši mājās - dzīvojamā zonā, guļamistabā, virtuvē vai dārzā, iegūstot vaļējas brūces, apdegumus, sasitumus, lūzumus vai saindējas. Galvenais traumu iemesls ir nedroša vide mājās, nepietiekama bērnu uzraudzība, kā arī vecāku zināšanu trūkums par traumu gūšanas riskiem un iespējām savu bērnu pasargāt.

Kampaņas "Bērnam droši" atklāšanas preses konference notiks nākamnedēļ, 9.augustā, plkst.12.30 Eduarda Smiļģa ielā 35, Rīgā. Preses konferencē piedalīsies veselības ministre Anda Čakša, SPKC Veselības veicināšanas departamenta direktore Ilze Straume, bērnu traumu, ortopēdijas un mugurkaula ķirurgs Jānis Upenieks un trīs bērnu tēvs Armands Simsons.

Kampaņas atklāšana iecerēta dzīvoklī, lai klātesošajiem uzskatāmi parādītu vidi, kurā dzīvo vienu līdz piecus gadus vecs bērns, iepazīstinot ar bīstamākajām vietām, kas var radīt apdraudējumu bērniem, bet par kurām, iespējams, vecāki vai citi bērnu pieskatītāji ikdienas steigā pat neaizdomājas, piemēram, nevietā atstāti atkritumu maisi, tējkannas vads rokas stiepiena attālumā vai pie loga piestumts krēsls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas