Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SPKC: Būtu nepieciešami ceļošanas ierobežojumi uz Itāliju jau skolēnu brīvlaikā

No veselības nozares viedokļa ceļošanas ierobežojumi uz Itāliju būtu ļoti nepieciešami jau gaidāmajā skolēnu brīvlaikā, svētdien preses konferencē atzina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš norādīja, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimību Covid-19 ir risks arī bērnu veselībai. Lai gan līdzšinējā prakse liecina, ka bērni šo slimību pārslimo vieglā formā, viņi rada inficēšanās riskus gados vecākiem cilvēkiem, piemēram, vecvecākiem, kuriem slimības sekas var būt smagākas.

Eksperti uzskata, ka stingrāki ierobežojumi jānosaka ne tikai inficēšanās riska dēļ, bet arī tādēļ, ka Itālija pastiprinājusi drošības pasākumus valstī un karantīna skars aizvien jaunas pilsētas un teritorijas. Tas nozīmē, ka aizceļojušajiem var būt grūtības pēc tam no Itālijas izkļūt un atgriezties mājās.

Taujāts, vai nebūtu nepieciešams visu no Itālijas atbraukušo tūristu veselības stāvokli pārbaudīt jau lidostā, Perevoščikovs skaidroja, ka tādā gadījumā mediķiem analīzes šiem cilvēkiem būtu jāveic visas 14 dienas pēc kārtas.

Viņš norādīja, ka metode veikt veselības pārbaudi uz robežām pasaules līmenī nav sevi attaisnojusi un aicināja iedzīvotājus sekot līdzi savam veselības stāvoklim gan lidojuma laikā, gan pēc tam, jo pirmajā dienā pēc inficēšanās nekādu indikāciju var arī nebūt.

Lai lemtu par iespējamiem ceļošanas ierobežojumiem, Perevoščikovs aicina sasaukt Krīzes vadības padomes sēdi.

Kā ziņots, svētdien Latvijā apstiprināta otrā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Saslimusī ir sieviete, kura inficējusies Itālijas kūrortā Černija, kas atrodas Itālijas ziemeļos netālu no Šveices robežas. Sieviete uz šo kūrortu bija devusies tūristu grupā no 29.februāra līdz 7.martam.

Latvijā sieviete atgriezusies sestdien Latvijā ar lidsabiedrības airBaltic reisu Milāna-Rīga. Kopumā infekcijas skartajā reisā bijuši 39 pasažieri, tostarp 25 no Latvijas. SPKC ir apzinājis visus pasažierus un apkalpes locekļus. Mediķi uzsver, ka visiem šajā reisā lidojušajiem nosakāma mājas karantīna divu nedēļu garumā ģimenes ārsta uzraudzībā.

Nacionālā lidsabiedrība airBaltic šonedēļ paziņoja, ka no 23.marta uz diviem mēnešiem - līdz 31.maijam - samazinās reisu skaitu no Rīgas uz Milānu Itālijā, kā arī no 23.marta līdz 5.aprīlim atcels vēl 90 lidojumus.

Skolēnu brīvlaiks šajā pavasarī paredzēts no 16.marta līdz 22.martam.

Pievienota 3.-5. rindkopa.

Top komentāri

AirBaltic
A
AirBaltic šorīt izlido un vēlāk atlidos tā it kā nekas nenotiek. Just business! Kariņa kungs laiks mosties! Labrīt!
MM
M
Sen jau vajadzēja drošību tā kā citur - reisiem no ITA, Ķīnas u.c. epidēmijas vietām savas valsts pilsoņus pa taisno no lidostas 14 dienu karantīnā slimnīcā, citu valstu pilsoņi nemaz netiek valstī ielaisti, bet lido atpakaļ.
Sirmgalvjisievietesunbērni
S
Man sirds ai sāpēm sažņaudzās... vai tiešām?! Vai tiešām mūsu nabadzīgās tautiņas, trūkumā dzīvojošie bērniņi šajās brīvdienās netiks uz Itāliju? Vai , vai , vai! Varbūt , kompensēt šo smago triecienu un ļaut viņiem doties uz Kanārijām? Vai , varbūt, uz Kārību jūras salām? Nabaga bērniņi!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas