Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Sporta kompleksu Krišjāņa Barona ielā rekonstruēs Arčers

Par sporta kompleksa Krišjāņa Barona ielā 116A rekonstrukcijas veicēju Latvijas Futbola federācija (LFF) apstiprinājusi uzņēmumu Arčers, aģentūru LETA informēja LFF sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis.

Iepriekš LFF Iepirkumu komisija izvērtēja būvnieku piedāvājumus un rekomendēja Arčers kā saimnieciski izdevīgāko. Pēcāk arī LFF Valde pieņēma lēmumu apstiprināt šo uzņēmumu kā būvnieku, ar kuru sākt pārrunas.

LFF Iepirkumu komisija drīzumā ar Arčers aizvadīs otro sarunu kārtu, vienojoties par ģenerālbūvuzņēmēja līguma nosacījumiem. Pēc šīs sarunu kārtas abas puses atbildēs uz sabiedrību interesējošajiem jautājumiem un parakstīs ģenerālbūvuzņēmēja līgumu īpašā preses konferencē, kuras norises laiks un vieta tiks paziņoti papildus.

Iepirkuma procedūrā uzvarējušajam uzņēmumam tiks uzticēts veikt būvdarbus, kā rezultātā tiks rekonstruēts un nodots ekspluatācijā sporta komplekss Krišjāņa Barona ielā 116A.

Kā informē federācija, LFF Iepirkumu komisija bija izstrādājusi iepirkuma procedūras dokumentus un nolikumu, izvirzot attiecīgas prasības pretendentu kvalifikācijai. Bija noteikti skaidri un objektīvi salīdzināmi vērtēšanas kritēriji, lai, tos pielietojot, būtu iespējams izvēlēties saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Būvnieka izvēle apzināti veikta projektēšanas procesa gaitā, lai būvnieks savlaicīgi spētu detalizēti iepazīties ar būvprojektā paredzētajiem tehniskajiem risinājumiem un laicīgi plānot būvniecības gaitu. Tādējādi, sākot būvniecību, darba process būtu raitāks un būtu iespējams iekļauties projekta realizācijai atvēlētajā termiņā. Būvprojektam šobrīd notiek skiču stadijas skaņošana process.

LFF sadarbībā ar Rīgas domi un Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) Ērgļu ielas un Krišjāņa Barona ielas apkārtnes teritorijā plāno rekonstruēt sporta kompleksu ar mērķi 2017.gadā tajā atklāt Latvijas izlašu spēļu, valsts futbola klubu un citu federācijas pasākumu organizēšanas vajadzībām atbilstošu stadionu. Sporta kompleksa rekonstrukcijai paredzēto finansējumu nodrošinās LFF, tostarp no UEFA paredzētajiem līdzekļiem futbola infrastruktūras programmu realizēšanas uzlabošanai turpmākajiem gadiem, kas tikuši apvienoti un novirzīti konkrēti šī projekta realizēšanai.

Sporta kompleksā būs futbola stadions ar aptuveni 5700 skatītāju vietām un visu nepieciešamo infrastruktūru, tostarp paredzēts arī rehabilitācijas centrs, kafejnīca, sporta laukums apkārtējām skolām, autostāvvieta un LFF birojs.

Kā ziņots, par šī nekustamā īpašuma nodošanu federācijai Rīgas dome lēma jau 2012.gada janvārī. Finansiālu iemeslu dēļ LFF projektu noteiktajos termiņos nerealizēja, tādēļ domes lēmums tika atcelts, bet pērnajā novembrī teritorija LFF bezatlīdzības lietošanā tika nodota atkārtoti.

Iepriekš Rīgas dome lēma, ka stadiona projektēšanas darbi jāpaveic un būvatļauja jāsaņem līdz 2016.gada janvārim. No būvatļaujas saņemšanas brīža zeme pāries federācijas bezatlīdzības lietošanā. Savukārt būvniecība pilnībā jāpabeidz līdz 2017.gada maijam.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

    Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas