Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Sprūdžs: Pašvaldību budžetos jāparedz četru nodokļu avoti

Lai stimulētu meklēt un veicināt ražotnes, jāmaina nodokļu sistēma, pašvaldību budžetos paredzot četrus nodokļu avotus, piektdien laikrakstā Latvijas Avīze publicētajā intervijā izteicies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Zatlera Reformu partija). 

"Pirmais – ienākuma nodoklis, bet proporcijā uz leju, nekā tas ir šodien; otra daļa – nekustamā īpašuma nodoklis ar tendenci jau uz augšu; trešais – uzņēmumu ienākuma nodoklis, no kura pašvaldībai jāatstāj ievērojama daļa, un ceturtais mehānisms ir radīt investoram instrumentu, kas palīdzētu pārliecināt novadniekus, ka ražotne būs videi nekaitīga, perspektīva utt. Tas būtu specifisks nodoklītis pašvaldības kasē – it kā neizdevīgs ražotājam, taču patiesībā novērš diskusiju vienos vārtos, ka jaunradītais uzņēmums radīs tikai sliktumu. Šie pasākumi koncentrētu pašvaldību uzmanību ražošanas ieviešanai, nevis strūklaku un parku iekārtošanai, kas arī ir vajadzīgas lietas, bet tā nav ilgtermiņa saimniekošana," sacīja E.Sprūdžs.

Viņš pauž, ka būtiska ir sistēma, kas ļautu pašvaldībām veicināt iedzīvotāju darbošanos. "Vietējā vara šobrīd pārtiek no iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Modernajā ražotnē nav pārmēru daudz darba vietu, tāpēc pašvaldībām ir zema motivācija ielaist savā teritorijā investoru. Valda uzskats – pie mums ne, labāk pie kaimiņiem," sacīja E.Sprūdžs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas