Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Staķim aizliedz iebraukt Krievijā

Krievija aizliegusi iebraukt tās teritorijā Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP), paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

Par iemeslu aizliegumam iebraukt kļuvis tas, ka Rīgas pašvaldība pasaules čempionāta hokejā laikā noņēmusi Krievijas karogu, kas ar citu valstu karogiem bija izvietoti Rīgas centrā, un nomainījusi to pret karogu ar Krievijas Olimpiskās komitejas simboliku.

Pašvaldībā skaidroja, ka pilsētvides noformējums, tostarp karogi, tika izvietoti, vadoties pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) norādījumiem.

"Vienlaikus pašvaldība, izvērtējot kopējo koncepciju, tostarp vides noformējumu čempionāta norises vietās, kā arī, lai izslēgtu noformējuma dažādo interpretāciju, pieņēma lēmumu, ka kopīgai noskaņai atbilstošāk lietot Krievijas Olimpiskās komitejas komandas karogu, jo šis ir oficiālais čempionātā spēlējošās komandas nosaukums," skaidroja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Tāpat pie viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija, kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu. Karogu pie viesnīcas, kur dzīvoja arī Baltkrievijas hokeja izlase, nomainīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un Staķis.

Krievijas Ārlietu ministrija Staķa rīcību nodēvēja par "necieņu pret Krievijas valsts simboliku" un paziņoja, ka Pasaules antidopinga aģentūras sankcijas, aizliedzot izmantot Krievijas karogu, šajā gadījumā nav piemērojamas, jo tās attiecas tikai uz sporta pasākumu norises vietām.

"Pašreizējos sarežģītajos sociāli ekonomiskajos apstākļos, kuros nonākusi Latvija, Rīgas pilsētas vadītājam, droši vien, vajadzētu nodarboties nevis ar politisku huligānismu, bet padomāt par tirdzniecības-ekonomisko attiecību attīstīšanu ar Krievijas reģioniem, kā tas veiksmīgi izdevās viņam priekšgājējiem," pavēstīja Zaharova. "Tagad Mārtiņam Staķim to būs izdarīt krietni grūtāk. Viņš ir iekļauts personu sarakstā, kurām aizliegts iebraukt Krievijas Federācijā."

Rīgas mērs, komentējot notikušo, tviterī raksta, ka Rīgā ir tik daudz darāmā, ka ceļojumus uz Krieviju nemaz nebija plānojis.

"Saņemu tūkstošiem atbalsta ziņu no brīvību mīlošiem iedzīvotājiem gan Baltkrievijā, gan Krievijā. Un es atbalstu viņus! Varbūt tas ir iemesls manai pasludināšanai par nevēlamu personu Krievijā," atzina Staķis.

precizēta 2.rindkopa, pievienota 3.-5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas