Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Starptautiskajā dienā bez auto ar 1000 Bolt skrejriteņiem būs iespējams braukt bez maksas

Atzīmējot Starptautisko dienu bez auto, kas ik gadu norisinās 22.septembrī Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros, skrejriteņu operators Bolt saviem klientiem 14 Latvijas pilsētās nodrošinās iespēju pārvietoties ar 1000 konkrētiem skrejriteņiem bez maksas, informēja kompānijā.

Iniciatīvas mērķis ir aktualizēt mikromobilitātes iespējas pilsētvidē un aicināt iedzīvotājus izvēlēties ilgtspējīgākus ikdienas pārvietošanās veidus.

Kā skaidro kompānijā, to, vai par skrejriteņa izmantošanu jāmaksā, lietotāji varēs uzzināt, noskenējot skrejriteņa QR kodu pirms brauciena uzsākšanas.

Kopumā visās Latvijas pilsētās, kurās pieejami "Bolt" mikromobilitātes pakalpojumi, tiks nodrošināti 1000 skrejriteņi ar bezmaksas braucienu iespēju, no tiem 600 atradīsies Rīgā. Lietotāji ar vienu konkrētu skrejriteni bez maksas varēs pārvietoties līdz divām stundām, taču pastāv iespēja par brīvu izmantot vairākus skrejriteņus.

Latvijā "Bolt" skrejriteņi sezonāli ir pieejami 14 Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā, Ikšķilē, Tukumā, Jēkabpilī, Cēsīs.

"Bolt Technology" ir mobilās lietotnes kompānija, kura ar "Bolt" zīmolu piedāvā kopbraukšanas pakalpojumus, elektrisko skrejriteņu, velosipēdu un automašīnu nomu, kā arī ēdiena un iepirkumu piegādi Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

"Bolt" 2013.gadā izveidoja Markuss Villigs, kuram pašlaik kompānijas kapitālā pieder 17,05%. 2021.gada 31.decembrī grupu veidoja 48 kompānijas, kuru māteskompānija "Bolt Technology" ir visu "Bolt" lietotņu intelektuālā īpašuma turētāja. Lielāko daļu izpētes un izstrādes darba saistībā ar intelektuālo īpašumu notiek Igaunijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas