Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Stendzenieks: Vēlēšanas Latvijā bija tas pats, kas mašīnu dedzināšana Londonā

Aizvadītās 11.Saeimas vēlēšanas Latvijā bija tas pats, kas mašīnu dedzināšana un ielu kaujas nesen Londonā. Šādu salīdzinājumu intervijā Dienai izteica reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks.

Jautāts, kas, viņaprāt, šobrīd ir pie varas Latvijā, Ē.Stendzenieks norāda, ka, "lai varētu vērtēt mūsu neatkarību no politiskās varas, mūsu kā indivīdu pašpietiekamību, atkal jārunā par ārkārtas vēlēšanām".

"Šīs vēlēšanas Latvijā bija tas pats, kas mašīnu dedzināšana un ielu kaujas nesen Londonā. Tikai pēcpadomju cilvēku izpildījumā. Londonā izmisušie cilvēki trakoja uz ielām, nedomājot, ka viņi demolē paši savu rajonu, savas darbavietas, savus veikalus un infrastruktūru. Viņi diemžēl nezināja citus risinājumus, jo auguši tiesiskā valstī ar pilsoniskām tradīcijām. Latvijas iedzīvotāji ir daudz radošāki. Latvijas cilvēki pacieta algu samazinājumu, pazemojumus, atlaišanu, ignoranci un tamlīdzīgas lietas un tieši tāpat gribēja revanšēties," saka Ē.Stendzenieks. "Paust protestu, pat neiedziļinoties jautājumos "par ko?", "pret ko?", "vai vajag?", nemaz nerunājot par "a kāpēc?". Kāpēc viņi pacieta? Tāpēc, ka mašīnu dedzināšana ir bīstama un stresaina. Var arestēt, un būs ziepes. Daudz vieglāk ir ievest kontrabandas cigaretes, trīslitru burku ar benzīnu no Krievijas, nozagt dvieli viesnīcā vai izdzīt kandžu Lubānas ielas dzīvoklī."

"Vai kāds tiešām domā, ka valdība pārvarēja krīzi? Iekniebiet man, vai es neguļu. Krīzi pārvarēja visi radošie Latvijas iedzīvotāji, kas tā vietā, lai svaidītu Molotova kokteiļus uz valdības ēkām, nodevās daudz konstruktīvākai darbībai - likuma apiešanai. Jo likums ir pareizs, ja to ievēro 95% cilvēku. Ja to neievēro lielākā daļa iedzīvotāju, tā nav viņu vaina. Tā ir likuma un sistēmas vaina," uzsver Ē.Stendzenieks.

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena pirmdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas