Laika ziņas
Šodien
Migla

Štokenbergs: Dienesti nodrošinās kārtību ebreju genocīda upuru piemiņas dienas pasākumos

Iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) ir uzdevis Valsts policijai un Drošības policijai nodrošināt kārtību un drošību gan 1. jūlijā pieteiktajā Ulda Freimaņa gājienā Rīgā, gan ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienas pasākumos visā Latvijā, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Lai gājiena laikā nepieļautu ekstrēmistiski un radikāli tendētu personu prettiesisku rīcību, iekšlietu struktūras veiks tā pastiprinātu uzraudzību. Rīgas dome ir devusi atļauju šī pasākuma norisei, taču A.Štokenbergs atgādināja: „Ikvienam atbilstoši likumam ir tiesības organizēt miermīlīgas sapulces, gājienus un piketus, kā arī piedalīties tajos. Taču gājienam ir jābūt miermīlīgam  un nav pieļaujama nacionālā naida kurināšana, tāpēc aicinu gājiena rīkotājus ievērot šos noteikumus.”

Savukārt, lai izslēgtu iespējamās provokācijas 4. jūlija Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienas pasākumos, iekšlietu dienesti pievērsīs pastiprinātu uzmanību ebreju piemiņas vietām. Tā nodrošināšanai Valsts policija nepieciešamības gadījumā lūgs palīdzību arī Zemessardzei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas