Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stradiņa slimnīcā uzstādīta unikāla laboratorijas iekārta

Trešdien, 5. septembrī, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Apvienotajā laboratorijā tika uzstādīta īpaša laboratorijas iekārta – firmas Siemens ražotā Atellica. No iekārtas varēs ļoti ātri saņemt augstākās kvalitātes bioķīmijas un imūnķīmijas izmeklējumu rezultātus.

Iepazīstinot uzaicinātos interesentus ar jauno ierīci, Laboratorijas vadītāja Dagnija Straupmane uzsvēra – šāda laboratorijas iekārta nav ne Lietuvā, ne Igaunijā un tuvākajās Ziemeļeiropas valstīs tādas ir vien dažas. Iekārta ir unikāla tādēļ, ka tās izstrādē ir piedalījušies tās lietotāji – mediķi, liekot lietā zināšanas par to, kas vajadzīgs, lai darbs notiktu ātrāk un labāk.  

No iekārtas varēs ļoti ātri saņemt augstākās kvalitātes bioķīmijas un imūnķīmijas izmeklējumus. Šie izmeklējumi veido lielu daļu no kopējā izmeklējuma klāsta laboratorijā, un šajā vienā iekārtā ir apvienoti divi moduļi, turklāt sistēma spēj pati sašķirot analīžu stobriņus pareizajos virzienos un ļoti ātri pārvietot tos pa magnētisko lenti. Pacienta ārstējošais ārsts kopā ar ātriem un precīziem rezultātiem saņems ārstēšanai noderīgu informāciju.

Iekārtas uzstādīšanā Slimnīcā piedalījās Siemens tehniskie speciālisti gan no Latvijas, gan ārvalstīm. PSKUS Apvienotās laboratorijas darbinieki saņēma īpašas apmācības - gan teorētiskas, gan mazās darba grupās patstāvīgi veicot praktisko darbu ar jauno ierīci.

Top komentāri

Jeblonskis
J
Nav norādīta ne cena, ne summa pa cik nopirka. Tātad?! rakstnieķelis = izmetnis-kuņasbērns
Buks
B
Nav norādīta ne samaksātā nauda, ne arī saņemto otkatu cipars. Pat ne firmele, caur kuru veikts šis darījums. Par tās iekārtas ģenialitāti arī laikam būs dažādi viedokļi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas