Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Straujuma cer, ka ministri "neizdegs" ES prezidentūras pienākumu dēļ

Pusi no sava darba laika premjere Laimdota Straujuma šogad veltījusi ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē saistītajiem pienākumiem. Savukārt šī nedēļa visa paiet Eiropas Parlamenta (EP) mītnē Strasbūrā, Francijā, kur viņas dienaskārtība saplānota pa stundām – uzrunas, tikšanās, – viss par un ap Latvijas prezidentūru. Vai valdībai šajā prezidentūras pusgadā atliks laiks un spēks pievērsties valstiski svarīgiem jautājumiem?

Divi ministri Dienai pēc intervijām atklāja, ka viņu darba kārtība saistībā ar prezidentūru esot pārblīvēta, un viens no viņiem neslēpa, ka ir pārguris. To, ka ministri "neizdegs", Straujuma garantēt nevarot, taču piebilst, ka tas nedrīkstētu notikt.

"Protams, prezidentūra uzliek papildus pienākumus un galvenais jau ir tas sākums. Ministri gatavojas arī šeit [EP] prezentēt [savu pārstāvēto nozaru plānus prezidentūrā], un tas nav vienkārši – atbraukt uz šejieni un runāt. Jāizlasa daudz materiālu, daudz jāgatavojas, jo jābūt pilnīgi skaidram, ko runāt. Bet mēs nevarēsim novērsties no Latvijas notikumiem, jo Latvijā jau cilvēki visai attālināti interesējas par digitālo programmu, piemēram. Protams, ir uzņēmēji, kas par to interesējas un tas ir ļoti svarīgi, bet Latvijā, kā jūs zināt, mums tagad svarīgāki apledojušie ceļi, kas varbūt ne tik daudz ir valdības jautājums," viņa pauda.

Pēc premjeres sacītā, no valstī sasāpējušu problēmu risināšanas nekur nesprukt izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei, tāpat arī valdībai paralēli prezidentūras pienākumiem svarīgi būtu gatavoties nākamā gada budžeta pieņemšanai.

Jautāta, kā Latvija sevi prezentēs starptautiskajā izstādē EXPO 2015, kas maijā sāksies Milānā, Itālijā, ņemot vērā, ka septiņus miljonus eiro vērtais paviljons pēc Ekonomikas ministrijas lēmuma celts netiks, taču par dalību EXPO Latvija jau samaksājusi, premjere atbild, ka zemes gabals tukšs nepaliks. Daži uzņēmumi vērsušies valdībā ar savām idejām un Straujuma atbalsta "daudz vieglāku un mazāk izmaksājošu" pasākumu rīkošanu, demonstrējot Latvijas informācijas tehnoloģiju sasniegumus, kas esot viena no Latvijas prioritātēm.

"Mums ir, ko rādīt. Valdība uzdeva ekonomikas ministrei [Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS)] pēc trim nedēļām nākt informēt, kādas varētu būt iespējas," teica premjere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas