Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Straujuma: Finansējums dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā IZM jāmeklē savos apcirkņos

Neskatoties uz to, ka valdība vakar konceptuāli atbalstīja Latvijas turpmāko dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA), līdzekļi nepieciešamajām iemaksām vēl būs tikai jāmeklē, turklāt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) tas būs jādara "savos apcirkņos", šodien žurnālistiem norādīja premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība). 
Straujuma sacīja, ka Finanšu ministrija saredz iespējas IZM nepieciešamos līdzekļus atrast savā budžetā. Tomēr Straujuma atzīmēja, ka protokollēmumā būšot ietverts punkts arī par iespējamajiem papildu finansējuma avotiem.

"Es gribētu, lai IZM domātu par zinātnes attīstību, nevis skatītos kaut kādas tehniskas lietas vai šķēršļus," komentēja Straujuma. 

LETA jau ziņoja, ka pēc vairākām jautājuma skatīšanas atlikšanām valdība 27.janvārī konceptuāli atbalstīja Latvijas turpmāko dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA) Eiropas Sadarbības valsts statusā, tomēr šim mērķim nepieciešamo finansējumu vēl tikai meklēs. 

Valdības sēdē Izglītības un zinātnes ministrija tika prasījusi piešķirt 1,38 miljonus eiro maksai par Latvijas dalību EKA un ministrijas darbinieku atlīdzībai un tehniskajam nodrošinājumam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, tomēr prasība netika atbalstīta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas